BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

AB'den Türkiye'ye vize sürprizi

Alman Die Welt'in iddiasına göre Avrupa Birliği Türkiye'ye çok büyük bir sürpriz hazırlıyor.

Abone ol

Türkiye'nin radikal dinci gruplarla yakınlaştığı iddialarından tedirgin olan Avrupa Birliği, Türkiye'yi tekrar yanına çekmek amacını taşıyan çok önemli bazı adımlar atmaya hazırlanıyor. Alman Die Welt gazetesinin iddiasına göre bu adımlar arasında vize serbestisi ve önemli müzakere başlıklarını açmak gibi başlıklar da var.

Almanya'nın hükümete yakınlığıyla bilinen liberal gazetelerinden Die Welt Türkiye'nin son dönemdeki dış politikasını ele alan bir dosya hazırladı. Dosyada AB'li diplomatların Brüksel'de yeni bir Türkiye stratejisi üzerinde çok gizli bir çalışma yürüttükleri belirtildi.

SÜRPRİZ YIL SONUNDAKİ TÜRKİYE ZİRVESİ'NDE

Die Welt'in haberinde Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye tekliflerini yıl sonundaki Türkiye Zirvesi'nde yapacağı iddia edildi. Üst düzey bir AB'li diplomat, Türkiye'nin önem verdiği müzakere başlıklarını açacaklarını ve bu ülkeye vize muafiyeti getirileceğini söyledi. Türkiye'nin önemli bir uluslararası oyuncu olduğunu belirten AB'li diplomat, Türkiye'nin bu rolü Batı için de oynaması gerektiğini belirtti.

Die Welt'in hazırladığı dosyada Türkiye'nin son dönemde Batı'dan uzaklaşmasına İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırarak 9 Türk'ü öldürmesinin sebep olduğunu ama Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin bozulmasının geçmişinin 2008 yılına dayandığı belirtildi.

“AB’NİN İSTEKSİZ TUTUMU ANKARA’YI DOĞU’YA YÖNELTTİ’’

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı Robert Gates’in, Ankara’nın Doğu’ya yönelmesinden AB’nin tutumunu sorumlu tutan sözleri tartışma yaratmıştı.