BIST 10.851
DOLAR 32,21
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Keçiören'de el emeği göz nuru sergisi

Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda bir yıl boyunca üretilen ele emeği göz nuru eserler görücüye çıktı.

Abone ol

Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nda bir yıl boyunca üretilen ele emeği göz nuru eserler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı törenle görücüye çıktı.

Keçiörenlilerin beceri ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Keçiören Belediyesi tarafından açılan ücretsiz sanat ve meslek edindirme kurslarında üretilen eserlerden oluşan yılsonu sergisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından açıldı.

Estergon Türk Kültür Merkezi'ndeki açılışa AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve eşi Emine Yüksel'in yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi, Almanya, Kosova ve Romanya'nın Ankara Büyükelçileri, milletvekili eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Serginin açılışını gerçekleştirerek kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Emine Erdoğan, bu tür mesleki eğitim kurslarının, katılanların hayatına yeni renkler kattığını kaydederek, "Kuruluşunun üzerinden iki yıl geçmesine rağmen Keçiören'deki mesleki eğitim kurslarının bu kadar kısa sürede
böyle güzel çalışmalara imza atması gerçekten takdire şayan bir başarıdır.

Bu başarıya önayak olan belediye başkanımıza, kurs çalışanlarına, öğretmenlerimize ve bu eğitim faaliyetine emek veren tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Türkiye genelinde düzenlenen bu tür kurslarda birçok heyecana ve umut ışığına şahit olduğunu, bu kursların etkisiyle Türkiye'nin çehresinin değişeceğini kaydeden Erdoğan, bu anlamlı örneklerin imkan sağlandığında, fırsat verildiğinde bizim insanımızın neleri başarabileceğinin güzel bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Ankara Valisi Alaattin Yüksel de, 21. yüzyılla birlikte bütün dünyayı etkileyen yeni şartların ve gelişmelerin yaşandığını, Türkiye'nin de bunun dışında kalamayacağına işaret ederek, "Hiçbir vatandaşın 'ben her şeyi yaparım, her ne işi veriyorsanız yerine getiririm' demesi artık kabul edilemez.

Şimdi yapılması gereken şey, Ankara hudutları dahilinde kadınlarımızı ve erkeklerimizi yaygın ve örgün eğitimin ışığından yararlandırmaktır. Bu anlamda Keçiören Belediyesi'nin sanat ve iş edindirme kurslarını son
derece önemsiyorum ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, meslek ve sanat eğitiminin verildiği KEÇMEK'lerin aynı zamanda bulunduğu bölgenin sosyal hayatına da canlılık kazandırdığına işaret ederek, "KEÇMEK'ler toplumsal dayanışmanın, toplumsal birlikteliklerin gerçekleştirildiği merkezler durumuna geldi.

800 bin nüfusuyla Türkiye'nin en büyük ilçesi olan Keçiören'de 12 bin 500 kursiyer ve 12 kurs merkezi sayısını yeterli görmüyoruz. Hedefimiz kurs merkezi sayısını 20'ye, kursiyer sayısını da 20 bine çıkarmaktır. Bu
konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Eğitimle ilgili olarak başka projeler de yürüttüklerini ifade eden Başkan Ak, KEDEM adı altında yürütülen bu çalışmaların da önümüzdeki dönemde yaygınlaşarak devam ettirileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Emine Erdoğan tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi ve serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergideki eserleri tek tek inceleyen Emine Erdoğan, bayan semazenin sergilediği kısa gösteriyi de izledi.