BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.418,11
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bünyan Belçika'ya 100 ton turşu satacak

Son yıllarda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Bünyan ilçesinde belediye tarafından yapılan girişimler sonuç vermeye başladı.

Abone ol

Bünyan ilçe halkının üreteceği 100 ton turşu, Belçika'ya satılacak.
Kayseri'nin Bünyan ilçe Belediye Başkanı Mehmet Özmen, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede yapılan çalışmaları ve hayata geçirilecek projelerle ilgili bilgiler verdi.

Tarımla ilgili gerçekleştirilecek projede böbrek, astım, romatizma gibi hastalıklara iyi gelen gilaburu ile turşuculuk projesi çalışmalarının sürdüğünün altını çizen Özmen, "Turşuculuk projemizle ilgili daha önce 2009 yılında yaptığımız görüşmeler sonuç verdi.

Belçika'dan gelen firma yetkilileri ilçemize gelerek ne şartlarda fabrika yapacağımızı, ne şartlarda üreteceğimizi yerinde gördüler. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte sadece Belçika'dan 100 ton turşu alacaklarını söylediler.

Kendi damak tatlarında tursunun önemine değinen misafirler, her öğünde turşu tüketildiği ve 10 milyon nüfuslu Belçika'da çok ciddi şekilde talep olacağını söylediler. İstanbul'da onlarla tekrar bir araya gelip son görüşmemizi yapacağız. Kayseri markası olan gilaburu ile ilgili gelen misafirler örnek alıp götürdüler.

Bir çok hastalıklara iyi geldiğine dair bilgiler görevli arkadaşlarımız tarafından verildi. Şu an Bünya'nın yıllık gilaburu rezervesi 50 tondur. Bizden Geliboru alacaklarının da sözünü verdiler" ifadelerini kullandı.

"YAŞLI KADIN SIĞINMA EVLERİNİN TEMELİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE ATILACAK"

Kimsesiz ve yaşlı kadınlar için sığınma evinin temelinin önümüzdeki günlerde atılacağının altını çizen Özmen, "Yaşlı kadın ve sığınma evi bizim için önemli çalışmalardan bir tanesiydi. Bu birçok ilçede bulunmayan ama sosyal belediye içerisinde olmazsa olmaz çalışmalardan biriydi. Bununla ilgili gecen haftalarda bir kermes düzenledik.

Bünyanlı hemşerilerimiz elini taşın altına koydular ve bu konuyla ilgili desteklerini sürdürdüler. Farklı illerde oturup Bünyanlı olan hemşerilerimiz bize ulaşarak bu hayırda yer almak istediklerini belirtti. 22 odalı ortak kullanımlı oturma ve yatak odasından ibaret, mutfak, kafeterya ve okuma alanı içerisinde olan projemiz hazır. Önümüzdeki günlerde bunun temelini atacağız" dedi.