BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman'da fuhuş çetesi çökertildi

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, yaptıkları operasyonla fuhuş çetesini çökertti.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, fuhuş olaylarında artış olduğu yönünde ihbarlar ve alınan istihbari bilgiler doğrultusunda Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından çalışma yapıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde cezaevinde bulunan S.F'nin önderliğini yaptığı bir grubun yerli ve yabancı uyruklu bayanları Adıyaman'a getirerek alıkoydukları, bayanlara cebir ve şiddet uygulayarak zorla para karşılığında erkeklere pazarladıkları, halen yanlarında alıkoydukları bayanlara zorla senet imzalatmak suretiyle gitmelerine mani
oldukları bilgisine ulaşıldı.

Polis ekipleri bahsi geçen örgüt elemanlarının Adıyaman'a ne şekilde ve kimlerin aracılığıyla getirdikleri, örgüt bağlantıları, Adıyaman'daki yapılanması ve bu örgüte yer ve maddi imkan sağlayan diğer şahısların tespit edilebilmesi amacıyla çalışmalara başlanılmış ve yapılan çalışmalar neticesinde, örgüt liderinin S.F. isimli şahsın yanında bulunan M.K, S.B, H.A isimli erkekler ile M.P ve K.T. isimli bayan şahısların olduğu tespit edildi. Şahısların kaldıkları adreslere yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda S.B, H.A, M.P. ve K.T. isimli şahıslar yakalandı.

Örgüt lideri S.F.'ın ikametinde 15 adet MKE yapımı 9 mm çaplı fişek, 2 adet şarjör, S.B. isimli şahsın ikametinde 1 adet kuru sıkı tabanca tabancaya ait 15 adet fişek ile 1 adet şarjör, K.T. isimli bayanın ikametinde 1 adet kuru sıkı tabanca, 34 adet kuru sıkı fişeği, 1 adet şarjör, M.P. isimli bayan şahsın ikametinde ise fuhuştan kazanılan bin 115 TL para ile şüphelilerin ikametlerinde ayrıca bol miktarda prezervatif, sim kartlar ve cep telefonları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslar emniyetteki ifadelerinin alınmasının ardından, suç işlemek amacı ile çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüte yardım ve yataklık etmek, insanların muhtaçlık ve acizliklerinden faydalanarak fuhuşa sevk etmek, fuhuşa aracılık ve yer temin etmek, fuhuşa sürüklenen kişilerin kazancından yararlanarak geçim temin etmek, maddi menfaat sağlamak suçlarından savcılığa sevk edildi.