BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Vanlılar su sporlarıyla coşacak

Van Valisi Münir Karaloğlu düzenlediği bir basın toplantısı ile 18-23 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan 'Van Denizi Su Sporları Şenlikleri' hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Edremit ilçesinde bulunan bir otelde düzenlenen kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Vali Karaloğlu, düzlenecek etkinliklerle ilgili en ince ayrıntısına kadar bilgi verdi.

Vali Yardımcısı Halil Berk, Edremit Kaymakamı Nurullah Ertaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar ve İstanbul Offshore Kulübü Genel Sekreteri Emre Güler'in de hazır bulunduğu basın toplantısında Vali Karaloğlu, bu yıl birincisini düzenledikleri ''Van Denizi Su Sporları Şenliği" ile üçüncüsünü düzenleyecekleri 'Offshore Yarışmaları'nın birlikte yapacaklarını kaydetti.

Vali Karaloğlu, cuma günü açılış yürüyüşü ile başlayan olan etkinliklere kentin bütün çocuklarının katılmasını arzuladıklarını söyledi. Aynı etkinlik kapsamında bu yıl Bahçesaray ilçesinde düzenlenecek olan '2. Feqiye Teyran Kültür Festivali'nin de yapılacağını anlatan Vali Karaloğlu, Van Gölü'nün çevresinde yaklaşık bir milyon insanın yaşadığını ancak bu bir milyon insanın Van denizini yeterince kullanmadıklarını söyledi.

Gençlerin yüzsünü Van denizine çevirmek istediklerini ve gençlerin su sporları ile ilgilenmelerini istediğini ifade eden Vali Karaloğlu, Van'ın rakımının yüksek oluşundan dolayı yetişecek olan sporcuların da çok başarılı olacağını ve Türkiye'yi Avrupa ve dünyada en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını belirtti.

YARIŞMALARA 300 SPORCU VE 100 ANTRENÖRÜN KATILACAK

Bir yıl önce Van'a geldiğinde Van denizini su sporları merkezi haline getireceği sözünü verdiğini hatırlatan Vali Karaloğlu, verdiği söz çerçevesinde Van'da yelken, kano ve kürek kulüplerini kurduklarını kaydetti.

Kurdukları bu kulüpler için sadece 500 bin TL harcayarak malzeme aldıklarını belirten Vali Karaloğlu, "Ayrıca 75 metrelik iskele kurduk. Takımlarımıza 5 kürek, 5 kano ve 3 yelken takımı aldık. Aldığımız 4 adet rafting takımını da Çatak ve Bahçesaray ilçelerine 2'er adet olarak dağıttık. 5 takım balık adam elbisesi aldık. Denizde yapılacak olan yarışmalarda gerekli işaretlemelerin yapılması için duba ve işaret malzemeleri aldık" dedi.