BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Piriştina yarın anılacak

2 yıl önce hayatını kaybeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina yarın düzenlenecek törenle anılacak.

Abone ol

İzmir'in iki yıl önce vefat eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina için ölüm yıldönümü olan yarın, çeşitli anma etkinlikler düzenleneceği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, merhum Ahmet Piriştina'yı unutmadıklarını, onun İzmir'i ulaştırmak istediği hedefler doğrultusunda kararlılıkla çalıştıklarını kaydetti.

Piriştina'yı anma töreninin saat 09.30'da Aşağı Narlıdere Mezarlığı'ndaki mezarı başında gerçekleştirileceğini ifade eden Kocaoğlu, saat 10.30'da Narlıdere'de Ahmet Piriştina Anıtı önünde, 12.00'de de Konak Belediyesinin yaptırdığı Ahmet Piriştina Doğal Sit Parkı'nda anma toplantıları yapılacağını bildirdi.

Kocaoğlu, belediyeyle Ege Magazin Gazetecileri Derneği tarafından hazırlanan ''Ahmet Piriştina Fotoğrafları'' konulu serginin de saat 19.00'da Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi bahçesinde açılacağını belirtti. Aziz Kocaoğlu, anma etkinliklerine bütün İzmirlileri davet etti. Piriştina'nın kabrini ziyaret etmek isteyen İzmirliler için yarın Büyükşehir Belediyesi karşısındaki duraktan, Göztepe iskelesi önünden ve F. Altay pazaryerinden 09.00-18.00 saatleri arasında yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Ayrıca, tören bitiminde lokma döktürülecek.