BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Çelikten tacize sert tepki

Bakan Çelik dün İnternethaber'de yayınlanan 'taciz' haberine sert tepki gösterdi. Çelik müdürleri uyardı!

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, herhangi bir okulun, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün, Bakanlık merkez teşkilatının haberi olmadan öğrencilerin veya velilerinin kimlik bilgileri ile adreslerini başka kurumlara göndermesinin suç olduğunu bildirdi. Çelik, öğrenci kimlik bilgileri üzerinden haklarında icra takibi bulunan kişilere yönündeki çalışmalara tepki göstererek, "Eğer birileri işini yapacaksa öğrencilerimiz üzerinden bunu yapmasın" dedi.

Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen, “Okullarda Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Paylaşım Toplantısı”nın açılışına katıldı. Çelik, Toplam Kalite Yönetimi çerçevesinde kaliteli okul, ekip ve kurumların belirlenmesine yönelik çalışmaların ele alınacağı toplantıda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye'nin en büyük bakanlığı olduğunu söyledi. Türkiye'de 60 bine yakın okul ve 20 milyon öğrenci bulunduğunu kaydeden Çelik, öğrencilerin en büyük zenginlik olduğunu ifade ederek, “Bizim kaliteli binalarımız olabilir. Binaları teknolojik aletlerle donatabiliriz ama mühim olan buradan çıkan meyvedir” diye konuştu.

“BANKALARIN KREDİ KARTI BORCU İÇİN BİLGİ VEREN OKUL SUÇLU”
Çelik, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Bankaların, kredi kartı borçlarını öğrenciler üzerinden takip ettikleri, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bilgi aldıkları” yönünde haberler ayınlandığını anımsatması üzerine Çelik, 2004 yılında bir genelge yayımladığını hatırlattı. Çelik, şunları söyledi:

“Genelge, Araştırma Planlama Koordinasyonu Başkanlığı'nın haberi olmadan, yani Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatının haberi olmadan hiçbir okulumuzun öğrenci listelerinin veya o okulun öğrencilerin velilerinin listelerinin hiç kimseye verilmemesiyle ilgili. Dolayısıyla herhangi bir okulumuz, il veya ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, okullardaki öğrencilerin kimlik bilgilerini, adreslerini, anne-babalarıyla ilgili bilgilerini bir şekilde eğer şu veya bu kuruluşa gönderiyorsa suç işliyor demektir. Zaman zaman bizden bu tür bilgiler istenir. Şu çalışmada, bu araştırmada kullanılmak üzere, bazı istatistik çalışması ve eğitim araştırması yapan kuruluşlar, kurumlar bizden bu bilgileri isterler. Biz bunu değerlendiririz ve veririz. Eğer birileri işini yapacaksa öğrencilerimiz üzerinden bunu yapmasın. Dediğim gibi okullar da bunu veriyorlarsa kesinlikle suç işliyorlar.” Gazetecilerin “Bazı okullardan alınmış” sözleri üzerine Çelik, ”Bazı okullardan alınmışsa, biz de bunu tespit ederiz ve işlem yaparız” dedi.