BIST 10.922
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.446,88
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Türk çarşısını gezdi

Başbakan Erdoğan, Makedonya'yı gezisinin son gününde Üsküp'teki Türk Çarşısı'nı dolaştı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküp'te Türk Çarşısı'nı gezdi. Erdoğan, Hırvatistan ve Makedonya'yı kapsayan 3 günlük resmi gezisinin son gününde Üsküp'teki Türk Çarşısı'nı dolaştı.

Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ve beraberindeki diğer heyet üyeleri de eşlik etti.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Çarşısı'nın girişine Başbakan Erdoğan'dan önce geldi. Burada Makedonya Başbakanı Vlado Buckovski ile selamlaşan Emine Erdoğan, Makedonya ve Türkiye bayraklarından oluşan rozeti  Buckovski'nin yakasına taktı. Makedonya Başbakanı da, Emine Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Başbakan Erdoğan'ın gelmesinin ardından Makedonya Başbakanı
Buckovski ve Türk heyeti çarşıyı dolaştı. Üsküp'teki Türkler, gezisi sırasında Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundular. Erdoğan, çarşıda bulunan İstanbul Simit Sarayı'nda kaşar, simit, börek yedi ve ayran içti.

Bir hediyelik eşya dükkanına giren Erdoğan, burada bir çift çarık aldı. Dükkan sahibi de Erdoğan'a küçük bir çarığın bulunduğu anahtarlık hediye etti. Erdoğan, çarşının ardından Osmanlı döneminde yapılan Taşköprü'ye geldi. Köprü hakkında bilgi alan Erdoğan, daha sonra Makedonya
Meydanı'na geçti. Erdoğan, burada Üsküp'te yaşayan bazı Türkler ile fotoğraf çektirdi.

Başbakan Erdoğan'a, makam arabasına binerken İslam Abdi adlı vatandaş tarafından tespih hediye edildi. Başbakan Erdoğan da Abdi'ye, ''Ben sana ne hediye edeceğim?'' diye sordu. Abdi'nin, ''Bir şey istemem Sayın Başbakanım'' demesi üzerine Erdoğan, korumasının yakasındaki Türk bayrağı rozetini alarak İslam Abdi'ye hediye etti.