BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

MHPden hükümetin mahşeri

Bahçeli uzun süren suskunluğunu bugün bozdu. AK Parti'yi eleştiren MHP lideri 'mahşer' gününü açıkladı.

Abone ol

Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''bugüne kadar Avrupa Birliği (AB) rüzgarıyla yol almaya çalışan hükümetin, günü ve görüntüyü kurtarabilmek uğruna Türkiye'nin milli birliğini, milli çıkarlarını ve geleceğini ipotek altına alan bütün bu şartları ve dayatmaları peşinen kabul ettiğini'' ileri sürdü.

Türkiye-AB ilişkilerinin, ''senaryosu yalan, aldatmaca ve samimiyetsizlik olan bir pembe dizi niteliği'' kazandığını iddia eden Bahçeli, ''Bu anlayışlarda köklü bir değişiklik olmadığı sürece, ilişkilerin böylesine ağır ön şartların gölgesinde sağlıklı bir şekilde ilerletilmesi beklenemeyecektir'' dedi.

Son Lüksemburg Konsey toplantısında da ''emsalsiz bir riyakarlık sergilendiğini ve bu oyunun son perdesinin sahneye konulduğu'' görüşünü dile getiren Bahçeli, şunları kaydetti; ''Uçak bekleterek AB dayatmalarına karşı direnme görüntüsü vermeye çalışan AKP'nin Dışişleri Bakanı, bu sahte kahramanlık gösterisi sonrası, Kıbrıs dayatmasının gölgesinde yapılan AB toplantıları için Lüksemburg'a gitmeyi içine sindirebilmiştir. AB'ye mahkum olan hükümet yeni bir orta oyunu sergilemiş ve Kıbrıs şartı konusunda hiçbir şey değişmemiş olmasına rağmen, 'uzlaşma sağlandı' yalanıyla bu mahkumiyetin gereğini yapmış ve başı öne eğik olarak Lüksemburg'a gitmiştir. Kıbrıs Rum yönetimi, Türkiye ile bir kere daha oynamıştır. AB mahkumu AKP ise Rumların oyuncağı olmayı yine kabullenmiştir. Rumlar toplantıda bütün istediklerini kabul ettirmişler ve amaçlarına ulaşmışlardır. AKP hükümetinin hala önemli bir psikolojik eşiğin aşıldığından ve fiili müzakerelere başlandığından dem vurması hiçbir anlam ifade etmeyen boş bir hezeyandır.''

TERÖRLE MÜCADELEDE ZAAF
Türkiye-AB ilişkilerinde süratle bir kriz ve kopma noktasına gidildiğini savunan Bahçeli, ''AB, terör örgütü PKK'nın ve uzantılarının siyasi muhatap olarak görülmesini sağlamaya çalışmaktadır'' diye konuştu.

''AKP hükümetinin terörle mücadelede devlet güçlerini zaafa uğratan bir gaflet siyaseti izlediği ortadadır'' diyen Bahçeli, ''Terörle Mücadele Kanunu tasarısının TBMM komisyonlarında uyutularak rafa kaldırılması ve terörü alenen destekleyen ve etnik tahrikçilik yapan bazı belediye başkanları hakkında başlatılan göstermelik soruşturmanın hala bir sonuca bağlanamaması, bu tehlikeli zihniyetin son tezahürleri olduğunu'' ileri sürdü.

Bahçeli, ''PKK'nın hain saldırılarının sürdüğü ve Anadolu'ya taşınan şehit cenazelerinin yürekleri dağladığı bir dönemde, AB korkusuyla terörle mücadele konusunda çark eden AKP hükümeti, Türkiye'nin güvenliğini ve geleceğini ateşe atmaktadır'' dedi.

Bahçeli, şunları ifade etti: ''Terörle Mücadele Kanunu konusunda ipe un seren AKP'nin, TBMM tatile girmeden önce AB dayatmalarını karşılamak için yeni bir uyum paketini gündeme getirmek konusunda gösterdiği sabırsızlık ve heyecan, bu bakımdan da ibret vericidir. Hükümetin AB konusundaki bu bozuk sicili karşısında, Başbakan Erdoğan'ın AKP il kongrelerinde AB konusunda onurlu duruştan ve onurlu üyelikten bahsetmesi, kendisi ve partisi açısından hazin bir durumdur. Türkiye'nin onuru ve haysiyeti üzerinden siyaset yapanların ve Türkiye'nin milli çıkarlarını ucuz pazarlıklar da alınıp satılabilen bir meta olarak görenlerin, milli onurdan ve haysiyetten bahsetmeye hakları yoktur. AKP testisi çatlamıştır, artık su tutması mümkün değildir. İçerde ve dışarıda sürekli kan kaybeden Türkiye, her bakımdan tıkanmış ve boğulma noktasına gelmiştir. Bu cendereden demokratik kurallar içinde yegane çıkış yolu, emanetin sahibi olan Türk milletinin hakemliğine gidilmesidir. AKP ile tarihi hesaplaşma, demokratik bir zeminde ve seçim sandığı başında yapılacaktır. 2006 yılı, erken seçim yılıdır. Sandık ufukta görülmüştür. AKP'nin buna karşı direnmesi artık beyhudedir. AKP için siyasi mahşer günü gelmiştir.''

SORULAR
Bahçeli, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Bazı anketlerde MHP barajın altında gösteriliyor?'' sözlerine üzerine Bahçeli, ''Herkes MHP'nin ne gibi bir sonuç alacağını bekliyorsa erken seçim talebimize topyekün katkı sağlasın'' dedi.

Bahçeli, bir başka soruya karşılık olarak da devletin bütün imkanlarının iktidarın elinde olduğunu belirterek, ''Hükümet dışarıya beyanat verip tavsiyelerde bulunacağına hükümet olmanın gereğini yerine getirsin. Ne kadar çete var kökünü kazısın'' dedi.

Bir başka soru üzerine son günlerde yabancılara toprak satışında artış olduğunu ifade eden Bahçeli, ''Toprak satışlarındaki artışın arkasındaki niyetleri iyi kavramak lazımdır. Türkiye bu konuda çok hassas olmak zorundadır'' dedi.