BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

PFDK'dan Korcan ve İskender'e ret

PFDK, şike soruşturması nedeniyle haklarında idari tedbir uygulanan futbolcular Korcan Çelikay ve İskender Alın'ın, tedbirin kaldırılmasına yönelik taleplerini reddetti.

Abone ol

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, PFDK'nın bugün gerçekleştirdiği toplantıda, şike ve teşvik primi eylemlerinde bulundukları şüphesiyle haklarında 6 Ocak tarihinden itibaren idari tedbir uygulanmasına karar verilen Korcan Çelikay ve İskender Alın'ın, tedbir kararının kaldırılmasına yönelik taleplerinin görüşüldüğü belirtilerek, ''Yapılan inceleme neticesinde idari tedbir kararının kaldırılmasını gerektiren bir neden bulunmadığından talebin reddine karar verilmiştir'' denildi.

Ankaragücü'ne 141 bin lira

PFDK, Ankaragücü'ne, Beşiktaş ile sahasında yaptığı karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 15 bin, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eyleminin aynı sezon içerisinde 3. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren 120 bin, akreditasyon denetiminin sağlanamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle de takdiren 5 bin olmak üzere toplam 140 bin lira para cezası verdi. Kurul, Ankaragücü'ne ayrıca, A2 Takımı'nın, Mersin İdmanyurdu ile oynadığı müsabakada doktor bulundurulmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren bin lira para cezası uyguladı. PFDK, Kardemir Karabükspor'u da, Gençlerbirliği ile yaptığı Spor Toto Süper Lig müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı ve bu eyleminin aynı sezon içerisinde 2. kez gerçekleştirilmesi nedeniyle takdiren 80 bin lira para cezasıyla cezalandırdı.

PFDK'nın aldığı diğer ceza kararları şöyle:

8 bin 750 lira: Mersin İdmanyurdu
7 bin 500 lira: Beşiktaş
5 bin lira: Fenerbahçe, Samsunspor, Trabzonspor, Bursaspor
15 gün hak mahrumiyeti: Mustafa Ongun (Mersin İdmanyurdu Kulübü idarecisi)
1 maç men: Serdar Birer (Konyaspor A2 Takımı futbolcusu)