BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Suriye'ye yardım konvoyu Türkiye sınırında durduruldu

Suriye'ye yardım malzemesi taşımak ve kamuoyunun dikkatini ülkedeki çatışmalara çekmek isteyen bir grup, Türkiye-Suriye sınırında durduruldu.

Abone ol

Suriye'ye yardım malzemesi götürmek isteyen birkaç yüz eylemci, Türkiye-Suriye sınırında durduruldu.

Suriye, Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın muhaliflere yönelik baskılarına dikkat çekmek istediklerini belirten gruba giriş izni vermedi.

Çoğu yurtdışında yaşayan Suriyeli yaklaşık 200 gösterici, Avrupa ülkelerinden ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelerek, oluşturdukları yardım konvoyuyla Suriye'ye girmek istedi.

Grubun sözcülerinden biri, sınırın Türkiye tarafında oturma eylemi yapmayı planladıklarını söylüyor.

Bu arada Arap Birliği Başkanı Nebil el-Arabi, örgütün gelecek hafta Suriye'ye bir gözlemci heyeti gönderip göndermemeyi gözden geçireceğini açıkladı.

Muhalif gruplar, Perşembe gününden bu yana Suriye'de 22 kişinin öldüğünü iddia ediyor.

Birleşmiş Milletler'e göre, ülkede yönetim karşıtı protestoların başladığı Mart ayından bu yana ölenlerin toplam sayısı 5000 civarında.

Suriye hükümeti ise dış güçlerin desteklediği silahlı gruplarla mücadele ettiğini ve çatışmalarda yaklaşık 2000 Suriye asker ve polisinin öldüğünü söylüyor.

Ülkeye yabancı gazetecilerin girişi büyük ölçüde engellendiğinden, bu iddiaları bağımsız kaynaklarla doğrulamak mümkün değil.

Suriye Türkiye sınırında durdurulan grup kendisini Özgürlük Konvoyu olarak adlandırıyor.

Grup beraberinde, battaniyeler ve tıbbi malzemeler de taşıyor.

BBC'ye bilgi veren eylemciler, yardım konvoyu düzenlemelerinin çoğunlukla sembolik bir eylem olduğunu, Suriye'ye girmelerine izin verilmeyeceğini bildiklerini söylüyor.