BIST 10.303
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,02
HABER /  GÜNCEL

Kayseri'de İsrail öfkesi

Kadir Has Kongre ve Spor merkezi önünde yaklaşık 300 kişilik bir grup tarafından İsrail protesto edildi.

Abone ol

Kayseri'de Avrupa Kadınlar Kupası yarı finallerinde oynayan Kaski-İsrail Elitzur takımları arasındaki karşılaşma öncesi Kadir Has Kongre ve Spor merkezi önünde yaklaşık 300 kişilik bir grup tarafından İsrail protesto edildi.

Kadir Has Kongre ve Spor salonu önünde Kaski-Ellitzur takımları arasında oynanacak karşılaşma öncesi polis, çevik kuvvet ve robocoplar ile önlem aldı.

İsrail ekibi salona eskortlar ve geniş güvenlik önlemleri altında gelirken, salonun tam karşısına Gönüllü Kültür teşekkülleri tarafından platform kuruldu. Mavi Marmara gemisinde ölenlerle ilgili yayın ve konuşmalar yapıldı. Ellerinde Filistin bayrağı taşıyan gençler ve kadınlar, 'İnsanlığın kurtulması için kahrolsun İsrail', 'Bebek katili olduğu için kahrolsun İsrail', 'Filistin için kahrolsun İsrail', '9 şehit için kahrolsun İsrail', 'Ümmedin iftiharı Furkan Doğan için kahrolsun İsrail', 'Molotof değil slogan attık', 'Fosfor bombası değil, slogan attılar', 'Büyükelçimize hakaret ettiği için kahrolsun İsrail' pankartları taşıdı.

Yapılan konuşmaların ardından, kalabalık 'Bizim derdimiz maçla ilgili değil. Burada İsrail'i kınamak, protesto etmek için toplandık' dedi. Tekbir getirip, Marmara gemisinde öldürülen 9 kişi için dua eden kalabalık daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyıp İsrail aleyhine slogan atan, Gönüllü kültür teşekkülleri üyeleri, ayrıca Kaski kadın basketbol takımının 24 Kasım 2011'de Maccabi Bnot takımıyla oynadığı maçta İsrail'i protesto ettikleri için 27 Ocak'da 30 kişinin yargılanacak olmasını da kınadılar.