BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  GÜNCEL

Paşadan sert mesajlar!

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'ndan sert mesajlar!

Abone ol

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, kimi iç ve dış mihrakların Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için işbirliği halinde saldırılarını yoğunlaştırdıklarını belirterek, "Sonlarını kendileri hazırlayan bu zavallılara biz sadece acıyoruz. Bu mihraklar, ya onlar bu ülkeyi terk edecekler ya da Anadolu denizinde boğulacaklardır" dedi.

Oramiral Karahanoğlu, Tuzla'daki Deniz Harp Okulu Komutanlığı'nda düzenlenen and içme/meç kuşanma ve 2006-2007 eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde öğrencilere ilk dersi verdi.

Oramiral Karahanoğlu, dersteki konuşmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görevinin "Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyeti'ni kollamak ve korumak" olduğunu vurgulayarak, buradaki "kollamak" kelimesinin "gözetmek" anlamına geldiğini, "vazife"nin de iç ve dış tehditlerin tamamını içerdiğini kaydetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin milletin kendisine kanunla verdiği bu görevi her koşulda yerine getirdiğini ve bundan sonra da tereddütsüz her koşulda yerine getireceğini belirten Oramiral Karahanoğlu, şöyle konuştu:

"Haince hedefleri, Türkiye Cumhuriyeti ve bu Cumhuriyet'in temel değerleri olan ancak bu hedefleri önündeki esas engelin, gücünü Türk milletinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu bilen kimi iç ve dış mihraklar -ki onlar kendilerini bizim bildiğimiz gibi çok iyi biliyorlar- dün olduğu gibi bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerindeki emellerine ulaşma gayretlerini sürdürürken Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmak için işbirliği halinde saldırılarını yoğunlaştırmışlardır.

Sonlarını kendileri hazırlayan bu zavallılara biz sadece acıyoruz. Bu mihraklar, ya onlar ülkeyi terk edecekler ya da Anadolu denizinde boğulacaklardır. Çünkü bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Anayasa ile belirlenmiş temel değerlerine bağlı, kanunlarına saygılı, Ata'sının ilke ve devrimlerini, onun fikir ve düşüncelerini özümsemiş, irade ve kararlılığını her koşulda ispatlamış kurumlar vardır, Türk Silahlı Kuvvetleri vardır, arkamızdan gelen Atatürk'ün gençleri vardır... Sizler varsınız... Bitmez tükenmez bu gücümüz her türlü tehlikeyi bertaraf etmeye yeterlidir."