BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Bursaya Clion station vagon müjdesi

Renault Grubu Bursa'daki fabrikada Clion station vagon üretimine geçmeyi planlıyor.

Abone ol

Renault Grubu Başkanı Carlos Ghosn, AB üyelik sürecinin, ''Renault'un Türkiye'deki yatırımlarını kesinlikle etkilemeyeceğini" söyledi. Renault Grubunun bir numaralı yöneticisi, A.A muhabirinin de aralarında bulunduğu çeşitli ülkelerden gelen bir grup yabancı gazeteciye, önümüzdeki dönemdeki stratejilerini açıkladı. Üyelik süreciyle ilgili soru üzerine Carlos Ghosn, "Türkiye üye olsa da olmasa da bizim yatırımlarımız devam edecek, çünkü Türkiye'deki yatırımlarımızdan çok memnunuz... Türkiye geleceğin ülkesi" dedi.

Yatırım yapan yabancı şirketler için AB üyeliğinin, avantajları olduğu kadar dezavantajları da olduğunu ifade Ghosn, üyelikle birlikte iş gücü ücretlerinin artmasının da üretim maliyeti açısından yatırımcı şirketlerin lehine olmadığına dikkati çekti. Türkiye'deki yatırımlarını artırdıklarını ve artırmaya da devam edeceklerini kaydeden Ghosn, Türkiye üzerinde Avrupa, Asya Doğu Avrupa pazarlarına açılıp Bursa fabrikası bir ihracat üssü yapmayı hedefledikleri mesajını verdi.

Ghosn, kaliteli, ucuz ve verimli üretim yapıldığı için Bursa fabrikasına büyük önem verdiklerini vurguladı. Renault-Nissan Grubu'nun General Motors ile yapacağı ittifakla ilgili sorulara yanıtlayan Ghosn, iki grubun ortak bir sinerji yakalamak için çalışmalarına devam ettirdiğini belirterek, ''Birbirimizden öğreneceğimiz konular var. İttifakın amacı, bir grubun diğer bir grubu kontrolü altına alması ve o grubun kontrolünün altına girmesi değil. Şu anda ortak çıkarlarımızın nasıl kesişeceğine ve nasıl bir sinerji sağlayacağımıza bakıyoruz" dedi.

CLIO VAGON STATION
Bu arada Renault Grubunun sanayi üretimi ve satıştan sorumlu başkan yardımcısı Michel Gornet , Türk gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında, "önümüzdeki dönemde Bursa fabrikasında, diğer modellere ek olarak Clion station vagon üretimine geçmek istediklerini" söyledi. Gornet, ilk etapta 40 bin Clion Station vagon tipi otomobili üretmek istediklerini belirtti. Michel Gornet, Bursa fabrikasında ayrıca K9 tipi küçük ölçekli dizel motor üretmeyi de hedeflediklerini sözlerine ekledi.