BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.471,86
HABER /  DÜNYA

Rehn Türkiyeye yol gösterdi

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn Türkiye'ye çıkış yolu gösterdi.

Abone ol

AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, ''Türkiye'de reformların hızlandırılmasının, AB ile arasındaki görüş ayrılıklarının giderilmesinin en iyi yolu olacağını'' söyledi. Rehn, Finlandiya'nın YLE televizyonuna yaptığı açıklamada, "Reformları hızlandırmak, AB ile Türkiye arasındaki fikir ayrılıklarından ve müzakere sürecini dondurmaktan kaçınmanın en iyi yolu" dedi.

Türkiye'nin limanlarını Kıbrıs Rum kesimine açmaması konusundaysa Rehn, "AB Komisyonunun da desteğiyle Finlandiya'nın, bu konuyu Kıbrıs'taki her iki taraf, Türkiye ve diğer taraflarla görüştüğünü ve bildiği kadarıyla tarafların bu konuyu tarttıklarını" söyledi.

Rehn, taraflara mesajının, "bu fırsata hiçbir şekilde 'hayır' dememeleri" olacağını, çünkü bunun bir fikir ayrılığından ve müzakere sürecinin dondurulmasından kaçınmak için çok önemli bir fırsat olacağını" kaydetti. AB Komisyonunun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, ''İfade özgürlüğü ilkesinin'' gelecek birkaç yıl içinde güçlendirilmesi konusunun, Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesinin önemli unsurlarından biri olacağını da belirtti.