BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,61
ALTIN 2.390,15
HABER /  POLİTİKA

Parti binası kaçak olan parti

Türkiye’nin en büyük partilerinden birinin genel merkezinin kaçak olduğunu biliyor musunuz. Yıllardır iskan alamayan partiyi merak ettiniz mi?

Abone ol





ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- İskan raporu alamayan parti genel merkezi MHP’ye ait. Evet yanlış okumadınız. MHP’nin Genel Merkezi resmi olarak iskansız, yani kaçak sayılıyor. Çünkü, fazla rüzgar aldığı gerekçesiyle çözüm bulunamayan ana giriş bölümüne sonradan eklenen sundurma; mimari projede yer almadığı için Çankaya Belediyesi MHP’nin Genel Merkezine iskan raporu vermiyor.

BİNADA KAÇAK BÖLÜM VAR İDDİASI

5 yılda yapılan ve Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından mimarlığını üstlendiği Balgat’taki şaşalı genel merkez binası, iskan raporu için yıllardır Çankaya Belediyesi’nin kapısında. Ancak belediye Genel Merkez’in sundurmasını kaçak kabul ettiği için iskan raporunu vermiyor.

MHP yönetimi daha önce de binanın üstündeki VIP restoran ve helikopter pisti için de sıkıntı yaşamıştı. Bu iki bölüm zamanında tamamlanamadığı için 22 ay kaçak kabul edilmişti.

SUNDURMAYI YIKIN İSKAN VERELİM

MHP’lilerin iskan raporu nedeniyle başvurduğu Çankaya Belediyesi, Genel Merkez binasında denetim yaptı. Denetimde arka bölüme yapılan ve protokol girişi olarak kullanılan kapı çevresine inşa edilen sundurma kaçak kabul edildi. Çünkü, bu bölüm bina projesinde yer almıyor. Belediyenin yıkılmasını istediği bu bölüm; aşırı rüzgar alan o bölgenin rüzgarını kesmek için sonradan binaya eklenmişti.

Şimdi çözüm ya mimari projede yer almayan sundurmanın yıkılması ya da mimari projede değişikliğe gidilerek, onaylanması. Bu iki seçenekten biri gerçekleşmezse; MHP lideri Devlet Bahçeli ve partilileri resmen kaçak kabul edilen iskansız binada oturmaya devam edecekler.

İŞTE MHP'NİN AHMET VEFİK ALP
İMZALI GÖRKEMLİ BİNASI...

[PAGE]



[PAGE]



[PAGE]



 

[PAGE]



 

[PAGE]