BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.388,97
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana cami çıkışı protesto

Başbakan Erddoğan'ı protesto gösterisi cami avlusunu karıştırdı. İki grup arasındaki arbedeyi polis ayırdı.

Abone ol

Cuma namazı çıkışı Başbakan'ı protesto eden TGB üyesi grupla, vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Beyazıt Camii'nde kıldı. Erdoğan'a Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.

Melen Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Boğaz geçiş tünelinde inceleme yapan Erdoğan, Sarıyer'deki şantiyeden çıktıktan sonra Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçti.

Burada bir süre başkanlık makamında dinlenen Erdoğan daha sonra beraberindekilerle Beyazıt Camii'ne geldi. Cuma namazını kılan Erdoğan içerde cemaatle bir süre sohbet etti. Cami çıkışyında ise çok sayıda vatandaş Erdoğan'a tezahüratta bulundu.

Ergenekon operasyon kapsamında gözaltına alınan Adnan Türkkan'ın da aralarında bulunduğu Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 30 kişi Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek istedi. Erdoğan'ı bekleyen vatandaşlar da bu gruba tepki gösterince küçük çaplı bir arbede yaşandı.

Bölgede hazır bekleyen Çevik kuvet ekipleri vatandaşlarla protestocu gurup arasına girdi. Protestocu gurubu çember altına alan Çevik Kuvvet, Beyazıt Meydanı dışına çıkardı.