BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,99
HABER /  GÜNCEL

Yabancılara Türkiyede tatil sudan ucuz!

Ayvalık'ta bazı oteller yabancı turiste günlüğü 25- 30 TL'den konaklama imkanı sunarken, yerli turiste 85- 110 TL arasında fiyatlar sunuluyor.

Abone ol

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ve beldelerinde faaliyet gösteren bazı yıldızlı otellerin 'Her şey dahil' uygulaması yoluyla müşteri çekmeye çalışması, Ayvalık ve Sarımsaklı turizmini olumsuz olarak etkilediği ortaya çıktı.

Otel yöneticilerinin, küresel ekonomik kriz nedeniyle tur operatörü olan firmalara kişi başı komik fiyat tarifeleri sunarak, başta Sırbistan, Makedonya, Arnavutluk ve Rusya gibi ülkelerin vatandaşlarından oluşan turistleri çekmeye çalışması, Ayvalık ve Sarımsaklıda faaliyet gösteren küçük Otel ve Motelleri olumsuz yönde etkilediği belirlendi.

Özellikle Ayvalık turizminin yüz akı durumundaki Küçükköy beldesine bağlı Sarımsaklı sınırları içindeki bazı yıldızlı otellerin yabancı turistlere kış aylarında, 'Her şey dahil' 8–10 Dolar arasında fiyat verirken, bu rakamlar turizm mevsiminde 13–15 Dolar arasına yükselterek, günlüğü 25–30 TL'den konaklama bedeli sunması, diğer Otel ve Motellerin yaz sezonunda sinek avlamasına sebep olduğu iddia ediliyor. 'Her şey dahil' uygulaması, yabancı turistlere komik rakamlarda sunulurken, aynı uygulamanın yerli turistlere günlüğü 85 TL ile 110 TL arasında değişen fiyatlarla sunuluyor.

Yıldızlı otellerin 'Her şey dahil' uygulaması, gelen turistlerin otel dışına çıkarak, esnaftan alışveriş yapmasına da olumsuz yönde etki yaptığı ve 'Her şey dahil' uygulamasından esnafın da memnun olmadığı öğrenildi.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin, 'Her şey dahil' uygulaması nedeniyle otelden dışarı çıkmayıp, tüm ihtiyaçlarını bu uygulamayı yapan otelde karşıladıklarına tepkili olan esnaf, yaz sezonunda turizmden pay alamamaktan şikayetçi olduklarını söyledi. 'Her şey dahil' sistemini uygulayan otellerin, yerli ve yabancı turistlere bu uygulama kapsamında hizmet kalitesinin ekonomik anlamda ister istemez düşmesine neden olduğu öne sürülüyor.

Ayvalık ve Sarımsaklı'da faaliyet gösteren ve 'Her şey dahil' uygulamasına karşı olan bazı otel ve motellerin yöneticileri, büyük otellerin bu uygulaması sonucu ilçeye ve beldeye gelen yerli ve yabancı turist kalitesinin düşmesinin yanı sıra, haksız rekabet yaptıklarına da inanıyor.

Otel ve motel yöneticileri, rekabet konusunda, "Her sene turizm sezonuna büyük umutlar bağlayarak, kış mevsiminin pek çok olumsuz ekonomik koşullarına katlanıyoruz. İlçemizde ve beldemizde faaliyet gösteren büyük ve yıldızlı otellerin bu uygulaması bizi her geçen sene daha da bitirmeye yönelik bir uygulamadır. Bu olumsuzluğun ilçemiz de, ya da Sarımsaklı beldesinde Oteller ve Pansiyoncular Birliği'nin kurulmasıyla birlikte minimum seviyeye düşebileceğine inanıyoruz" görüş bildirdi.