BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,37
HABER /  POLİTİKA

Pardon! Yanlış demeç verdim

Gazeteciler Sakık'ın önünü çevirdi. Gündemlerinde MHP vardı. Sakık'a MHP'yi sordular ama... Sonrası tam bir komedi oldu...

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin türban kararının gerekçesine ilişkin düşünceleri ve Anayasa Mahkemesi’nin görev ve yetkilerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin bir girişime destek olacaklarına ilişkin açıklamasına karşın görüş almak isteyen gazeteciler, TBMM Bahçesi’nde DTP’li Sırrı Sakık’ı gördüler.

Sakık o sırada halkla İlişkiler binasındaki bankadan geliyordu. Hesap hareketlerini içeren dekontu incelemekte olan Sakık, soruyu tam olarak algılayamadığı için, MHP’yi eleştiren bir açıklama yaptı.

Sakık, “MHP’nin geçmişinde de şiddet olduğunu, şiddete, kutuplaşmaya dayalı politikalar yürüttüğünü, özgürlüklerin karşısında bir parti olduğunu” içeren bir açıklama yaptı.

Haberciler Sakık’a teşekkür etti. Sakık 20 adım kadar yürüdü. Yanına gelen birkaç gazeteci, parti olarak MHP’nin ve Bahçeli’nin yaptığı bu öneriye destek veren bir politika izlediklerini anımsatıp, “politika mı değiştirdiniz yoksa soruyu mu anlamadınız?” diye sordular.

Sakık, yaptığı hatayı fark etti. Bahçeli’nin açıklamasına ilişkin biraz bilgi aldıktan sonra, karşıda beklemekte olan kameramanlara ve TV muhabirlerine seslendi:

“Arkadaşlar, yanlış demeç verdim. Soruyu anlamadım. Özür dilerim. Yeniden açıklama yapacağım” dedi.

Kameralar yeniden çalıştı. Mikrofonlar uzatıldı. Ve Sakık, “MHP’nin ve Bahçeli’nin yaptığı değerlendirmelerin yanında yer aldıklarını. Bu önerinin doğru bir öneri olduğunu ve özgürlüklerin genişletilmesi açısından bu tür bir öneriye destek vereceklerini” içeren yeni bir demeç verdi.

GAZETECİLERE SİTEM ETTİ

Sakık, “Arkadaşlar bahçeden bir daha geçmeyeceğim. Hemen mikrofon uzatıyorsunuz ve soruyu da yanlış sorup bizi de zor duruma sokuyorsunuz” diye sitem etmekten de geri durmadı.

Haberciler ise sorunun doğru sorulduğunu ancak Sakık’ın dalgın olduğu için yanlış anlamış olabileceğini söylediler.

Sakık, demecini düzelttikten sonra banka dekontunu cebine koyup, habercilerden uzaklaştı.