BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

800. Yılında Nasreddin Hoca

Nasrettin Hoca, doğumunun 800. yılında İstanbul'da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle tekrar hatırlanacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Müdürlüğü'nün düzenlediği “Doğumunun 800. Yılında Nasreddin Hoca Sempozyumu” ve akabinde düzenlenecek olan “Nasreddin Hoca Karikatürleri Sergisi” 24 Ekim 2008 Cuma günü başlayacak.

Halk dilinde, duygu ve inceliği içeren, gülmece türünün öncüsü, Türk halk bilgesi Nasreddin Hoca’nın 800. doğum yıl dönümünü anmak ve bu büyük halk bilgesini halkımızın belleğinde canlı tutmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü sempozyum ve sergiden oluşan bir dizi etkinlik düzenleyecek.

Doğumunun 800. yılında Nasreddin Hoca Sempozyumu 24–25 Ekim 2008 tarihlerin Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyum, Türkiye’nin farklı üniversitelerinden değerli öğretim üyelerinin katılımları ile zenginleşecek. Prof. Dr. Esma Şimşek’in “Nasreddin Hoca Gözüyle Kadına Bakış”, Doç. Dr. Nebi Özdemir’in “Nasreddin Hoca ve Eleştirel Düşünce”, Yrd. Doç.Dr. Bekir Şişman’ın “Nasreddin Hoca Fıkralarındaki Şahısların Sosyal Statülerine Göre Sınıflandırılması ve Değerlendirilmesi”, Yrd. Doç. Dr. Ebru Şenocak’ın “Nasreddin Hoca Fıkralarında Geleneğin Dirirlişi”, Doç. Dr. Muharrem Kaya’nın “Nasrettin Hoca’nın Fıkralarında İroni” ve Ar. Gör. Ferhat Aslan’ın “Elektronik Kültür Ortamında Yeniden Oluşturulan Nasreddin Hoca Fıkraları” gibi farklı tebliğler sunulacak.

Nasreddin Hoca Karikatürleri Sergisi 24 Ekim 2008 günü başlayıp 31 Ekim 2008 tarihinde sona erecek. Sergide Karikatürcüler Derneği’nin düzenlemiş olduğu Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması’na gönderilmiş karikatürlerden oluşan seçme karikatürler sergilenecek.