BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Boluda liseli haraç çetesi

Bolu'da bugüne kadar bir çok olaya karışan genç bu kez de 15 arkadaşı ile birlikte lisede haraç çetesi kurmuş.

Abone ol Bolu’da, bir süre önce bunalıma girmesi sonucu 2 bıçakla öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını rehin aldıktan sonra kendini öldürmek isteyen 17 yaşındaki U.S, bu kez ise 15 arkadaşı ile birlikte lise öğrencilerinden haraç toplamak isterken çıkan kavgada gözaltına alındı.

Mimar İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi 2’nci sınıf öğrencisi U.S, 6 Ekim'de meydana gelen olayda, bunalıma girmesi sonucu 2 bıçakla okula gelerek öğretmeni ve sınıf arkadaşlarını 1 saat boyunca rehin tuttu. Daha sonra okulda bir odaya giderek kendini öldürmek isteyen U.S polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Okul yönetimi tarafından disiplin cezası verilen U.S, İzzet Baysal Endüstri Meslek Lisesi’ne gönderildi. İddiaya göre U.S, dün akşam saat 18.30 sıralarında Aktaş Mahallesi’nde bulunan Bolu Belediyesi’ne ait katlı otopark önünde bir grup öğrenciden haraç almak istedi. U.S ve yanındaki arkadaşları haraç vermek istemeyen öğrencileri tekme tokat dövdüler. İki grup arasındaki kavgayı ayıran vatandaşlar polise haber verdiler. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Karşısında polisi gören U.S ve arkadaşları kaçmaya çalıştılar. Polisler yaşanan kovalamacanın ardından U.S’yi otoparkın altında bulunan lostra salonunda, arkadaşlarını ise İzzet Baysal Caddesi ve Aktaş Mahallesi’nde teker teker yakalayarak gözaltına aldı. U.S ve arkadaşları, İzzet Baysal Polis Merkezi’ne götürüldü. Çevredeki vatandaşlarda U.S’ye sert tepki gösterdiler.

Haraç istendiği iddia edilen öğrenciler ise yaşadıkları korkuyla kaçtılar. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.