BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Paketleme fabrikası 1 saatte kül oldu

Hatay'da Denice Köyünde bir narenciye paketleme fabrikası 1 saat içinde tamamen yandı.

Abone ol

Hatay'ın Merkez ilçesi Antakya'ya bağlı Büyükdalyan beldesindeki Derince köyünde bulunan Tarım Ürünleri Paketleme Fabrikası'nda çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Akşam saatlerinde elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın bir anda tüm fabrikayı sardı. İşçiler yangını fark ederek hemen fabrika dışına çıkarılırken bir noktadaki alevler fabrika içinde plastik ve yanıcı maddelerin bulunması sebebiyle bir anda fabrikanın tamamını sardı.

Paketleme fabrikasında çıkan yangına 15 itfaiye aracı, 5 arasöz ve çok sayıda iş makinesi müdahale etti. İtfaiye ekipleri, fabrika içindeki yangına müdahale edemeyince devreye iş makineleri girdi.

Mesut Tarım Ürünleri Ticaret ve Paketleme Sanayi Limited Şirketi sahibi Mesut Oruç ve yakınları ise, yangına müdahale etmek için fabrikanın duvarlarını yıkmaya başlayan iş makinelerinin önüne geçmeye ve fabrikanın yıkılmasını engellemeye çalıştı. İş makinelerinin duvarları yıkmasını engelleyemeyen fabrika sahibi gözyaşlarına boğuldu.

Yangına ilk dakikalarda müdahale eden Antakya Belediyesi İtfaiye ekipleri yoğun duman altında zor anlar yaşadı. İtfaiye Müdürü Hasan Bilgin, fabrikada bulunan plastik malzemeler ve yanıcı maddeler dolayısıyla itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini zorlaştırdığını belirtti.

Yaklaşık 1 saat içerisinde kontrol altına alınan yangında için için yanan plastiklerin soğutma çalışmaları sürdürülüyor.