BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.400,79
HABER /  GÜNCEL

Öztürk kadınları ateşten kurtarmış

Hakkındaki çapkınlık iddialarına cevap veren Yaşar Nuri Öztürk kadınları çok kızdıracak

Abone ol Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Genel Başkanı olarak seçimlere hazırlanan, Yaşar Nuri Öztürk, son günlerde Ankara kulislerinde kulaktan kulağa dolaşan, "Bir iş kadınını akşam yemeği sonrası evine davet etti" dedikodusuna tepki göstererek, böyle bir olayın kesinlikle yaşanmadığını vurguladı.

BÖYLE ACEMİLİK YAPMAM
Öztürk şunları anlattı: "Ben ne parti yemeği yaptım, ne yemeğe gittim ne de özel arabam var. Hangi parti o yemeği vermişse lokanta bilir onu. Hangi işin kadınıysa o çıkıp bir konuşsa da ne olduğunu anlasak! Ben böyle şeylere tenezzül de etmem, tevessül de. Böyle acemilik yapar mıyım? Kadınlar beni çok seviyormuş! Niye seviyor?

KADINLAR BENİ NEDEN SEVİYOR

Onları ateşe atmış, Allah'ın kulluğundan kovmuşlardı. Onları oradan çıkardım diye seviyorlar. Benim kaşıma gözüme meraklı değiller. Yaşar Nuri'yi hanımlar sever filan ayağından giderek işi oralara çekip dedikodu üretirlerse, bunu çok pahalıya ödetirim. Doğduğuna pişman ederim adamı!.." İşte Yaşar Nuri Öztürk'ün sorulara verdiği çarpıcı cevaplardan bazıları:

-Eşiniz Canan Hanım hiç türban taktı mı? Hayır.

- Peki ilk eşiniz? O da takmadı. Benim ailemde başını bağlayan var. Türban başka bir şey. O rahibe kıyafeti. Müslümanlıkla falan ilgisi yok. Ben kumaşa tapmam.

KOMUTANLARIN ÇIKIŞI HAKLI

- Canan Hanım'ın eğitimi ne? Üsküdar Amerikan Koleji mezunu. İngilizce'si, kültürü iyi. Benden Kuran'ın orijinal metnini okumayı öğrenmişti. İyi bir Yaşar Nuri talebesidir aynı zamanda.

- Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları'nın sert çıkışlarını haklı mı buluyorsunuz? Kesinlikle. Gecikmişler bile.

- Sizce bunlar darbe sinyalleri mi? Hayır. Anayasal görevlerini yapıyorlar.

Türk siyasetinde acı gerçekleri söyleyen ve icabını yapan iki kişi var. Biri Atatürk biri de benim diyorsunuz... Evet. Aynen öyle söylüyorum.

İkinci Atatürk müsünüz siz? Atatürk'ün ikincisi olmaz. İzinde olmak onuru bana yeter.

BAYKAL BANA YALAN SÖYLEDİ

* 3 Kasım 2002 seçimlerine girerken CHP'nin teklifini niçin kabul etmiştiniz? Baykal beni partiye bunu okuyan adamlardan biri olarak çağırdı. "Ilımlı İslam'ın dayatıldığı, 11 Eylül sonrasında siyasetlerin içeriden ve dışarıdan İslam ekseninde yapıldığı bu coğrafyada senin birikimine ihtiyaç var" dedi. Ama yalan söyledi.

ÇAPKINLIK İDDİASINI HATIRLAYALIM...

Sıcak bir Ankara akşamında Kavaklıdere'deki restoranda bir yemek daveti vardır. Masada bir siyasi partinin genel başkanı da yer almaktadır. Grup, yemeğini yedikten sonra başkan, sürpriz bir çıkışla masadaki bir işkadınını eve bırakmayı teklif eder. Kadın kabul eder. Araba işkadının evinin önüne gelir. Çapkın başkan bombayı patlatır: Sizin evinize mi gidelim, benimkine mi?..


Kaynak:www.sabah.com.tr