BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Özkök solcuları çok kızdırıcak

Özkök Cübbeli'yi anlatırken öyle sözler söyledi ki bu kez solcular ona fena kızacak.

Abone ol

Türkiye birkaç gündür Cübbeli'yle yatıyor, Cübbeli'yle kalkıyor. Cübbeli'nin müritlerine Ortaçağ zamanı bir yaşam tarzı öğütlerken onun Avrupa'da ülke ülke gezmesi ve lüks bir hayat sürmesi tartışma konusu olmuştu.

Cübbeli'yle ilgili ilk kalemi alanlardan olan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök "İmamlara ve hocalara mektup" yazısında hedefinin gerçek imam ve hocalar olmadığını, din sömürücüleri olduğunu yazarken, solcularla ilgili öyle şeyler söyledi ki:

"DÜN Paris’te solculuk yıllarımdan tanıdığım bir arkadaşım aradı.Cüppeli Ahmet Hoca haberiyle ilgili ilginç bir gözlemini aktardı: "Bu hoca, bizim gençlik yıllarımızdaki bazı sol dernek liderlerine ne kadar benziyor değil mi" dedi. O yıllarda Londra’da, Türkiye’den kaçmış, tanınmış bir solcu liderin evinde kalmıştım. Emin olunuz, oradaki ilişkilerin, İsmailağa düzeninden hiç farkı yoktu. Çünkü şunu çok iyi biliyorum:Aşırılaşmış her "inanç akımı", sonunda böyle sapkın bir tarikat ilişkisine, hoca-mürit hiyerarşisine dönüşüyor. Bu ilişkide en çok ezilenler de, en saf inananlar olur."