BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Darbeyi öven Profesör kovuldu

Bilgi Üniversitesinden 'linç' konulu konferansta darbeyi öven profesör kürsüden kovuldu.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kerem Doksat, katıldığı konferansta darbecileri öven bir konuşma yapınca sert tepki gördü.

Panelistlerin ve dinleyicilerin protestolarıyla karşılaşan Doksat, “Burada daha fazla durmam hoş olmayacak.” diyerek toplantıyı terk etti. Panelistlerden Prof. Dr. Cemil Oktay, Doksat'ın söyleminin ‘üçüncü dünyacı' olduğunu belirtirken, Radikal Gazetesi yazarı Murat Belge, “Bu üçüncü dünyacılık da değil. Düpedüz Neo-Nazizm.” yorumunu yaptı.

Söz konusu olay, Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi'nin Bilgi Üniversitesi'nde düzenlediği ‘linç’ konulu konferansta yaşandı.

İsmet İnönü’den sonra ülke idaresine seçimle gelmiş bütün siyasileri ‘Amerika’nın adamı’ olarak niteleyen psikiyatrist, ABD’nin onayı olmadan Türkiye’nin başına kimsenin geçemediğini iddia etti. 1960 ve 1971 askerî darbelerini savunan Doksat, ihtilaller sonrası yapılan idamların Başbakan Adnan Menderes ile sol hareketin ünlü ismi Deniz Gezmiş’i kahraman yaptığını söyledi.

Prof. Dr. Doksat, şöyle konuştu: "Asker, iki defa hata yaptı. Menderes’i indirdi doğru yaptı ama astı. Asılmasaydı 30 sene sonra iade-i itibar olarak havaalanına onun ismi verilmezdi. Keşke asılmasaydı da sürünseydi. İkinci hatası, “Marksistim!” diyen adamları astı. Onlar şimdi kahraman oldular. Belki yaşasalardı, şimdi büyük bir holdingin başında, ‘Ben eskiden Marksisttim’ diyenlerden olacaklardı.”

Türk-İslam sentezi söylemiyle politika yapanların ülkeyi ABD’ye sattığını ileri süren Doksat, ‘Şimdi de Türklüğü de bırakmış bir partinin memleketi artık alenen peşkeş çektiğini görüyorsunuz.’ şeklinde konuştu. Sol kesime de oklarını yönelten

Doksat, DSP lideri Bülent Ecevit döneminde solculuk olmadığını ileri sürdü. Bütün dünyaya karşı Türkiye’nin milli bir dayanışma içinde olmasını tavsiye eden Doksat, demokratik yöntemler ile bir sonuç alınamayacağını sözlerine ekledi.

Konferansı dinlemeye gelenlerin de eleştirilerine maruz kalan psikiyatrist Doksat, bir dinleyicinin, “Siz şaka mı yapıyorsunuz? Bunlar kahvelerde konuşulan hezeyanlar.” şeklindeki sözleri üzerine daha fazla kalmasının anlamı olmadığını söyleyerek toplantıdan ayrıldı.

Kaynak:www.zaman.com.tr