BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  GÜNCEL

Özgecan davasında çıldırtan ifade! Bacım olsun

Mersin'in Tarsus ilçesinde bindiği minibüs şoförü tarafından katledilen Özgecan Aslan davasının duruşmasında şok ifadeler yer aldı.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu bulunan 3 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.

Tarsus Adliyesi'nde görülen duruşmaya, sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana'dan, babası Necmettin Altındöken Gaziantep'ten ve arkadaşı Fatih Gökçe de Osmaniye'deki cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Özgecan Aslan'ın aile avukatlarının yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatları ile sanık avukatları da duruşmada yer aldı.

Tarsus Adliyesi'nde 12 Haziran'da görülen ilk duruşmada, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in savunmasında, diğer sanık Fatih Gökçe'nin cinsel saldırıda bulunduğunu ima eden ifadeler kullanmasının ardından, Gökçe için "nitelikli cinsel saldırı" iddiasıyla açılan kamu davası, bu davayla birleştirildi.

31254202.jpg

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Hakimin, cinsel saldırı suçlamasıyla ilgili sorusu üzerine konuşan tutuklu sanık Fatih Gökçe, suçlamaları reddetti.

Gökçe, kendisine iftira atıldığını savunarak, "Böyle bir şey olsa üzerimde kan olurdu. Petroldeki kamera kayıtlarında gözüküyorum. Özgecan Aslan'ı hiç görmedim, dünya ahiret bacım olsun" dedi.

Kendisine neden iftira atıldığını bilmediğini anlatan Gökçe, Özgecan Aslan için "çok güzel bir kızmış" demediğini, suçun kendisine yıkılmak istendiğini iddia etti.

Sanık Ahmet Suphi Altındöken de Gökçe'ye yönelik cinsel saldırı iddiasının iftira olmadığını iddia ederek, "Böyle bir şeyde neden iftira atayım, yapmış ki söylüyoruz" diye konuştu.

Genç kızın öldürülmesiyle ilgili de Gökçe'yi suçlayan Altındöken, "Fatih arabaya ilk bindiğinde üniversitenin oraya gittik. Arabanın arkasına geçti, o sırada kan yoktu. Kesme olayı yoktu, sonra oldu. Fatih beni ve ailemi de tehdit etti" ifadesini kullandı.

Tutuklu sanık baba Necmettin Altındöken ise olayla bir ilgisinin olmadığını ileri sürerek, Fatih Gökçe hakkındaki cinsel saldırı iddialarıyla ilgili bilgisi olmadığını savundu.

SAVCI MÜTALAASINI OKUDU

İfadelerin ardından, cumhuriyet savcısı mütalaasını okudu. Savcı, mütalaasında Ahmet Suphi Altındöken için "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Mütalaada, Fatih Gökçe için de aynı suçların yanı sıra "nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla da yargılanması talep edilirken, Necmettin Altındöken için de "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" gibi suçlardan ceza istendi.

Her üç sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteyen savcı, cezalarda indirim uygulanmamasını, en üst sınırdan değerlendirilmesini talep etti.

Duruşmaya, avukatların mütalaayı değerlendirmesi için ara verildi.