BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.285,22
HABER /  GÜNCEL

Macarıstan ordusundan 'göçmen' tatbikatı

Macaristan ordusu ülkenin güney sınırını gelecekte olası göçmen akınından korumak için askeri tatbikata başladı. Budapeşte yönetimi, Sırbistan sınırına tel örgü de çekiyor.

Abone ol

Macaristan ordusu ülkenin güney sınırını gelecekte olası göçmen akınından korumak için askeri tatbikata başladı.

Askeri tatbikatı, ülkenin resmi haber ajansı MTI'ya konuşan Macaristan Genelkurmay Başkanı Tibor Benko duyurdu.

Tatbikata kaç askerin katıldığı ise bilinmiyor.

Budapeşte yönetimi Sırbistan'dan her gün binlerce kişinin geldiği Macaristan'ın güney sınırına polislere yardımcı olmaları amacıyla asker konuşlandırmayı planlıyor. Macaristan Başbakanı Viktor Orban bu yöndeki yasanın 20 Eylül'den önce parlamentodan geçmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Macaristan, Sırbistan sınırına tel örgü de çekiyor.

Ülkeye bu yıl giriş yapan göçmen sayısı 150 binden fazla.

Önümüzdeki hafta ise 40 bin göçmenin daha Avrupa'daki yolculuklarda önemli bir transit geçiş noktası olan Macaristan'a giriş yapması bekleniyor.

Gece 3 bin 500 kişi Avusturya'ya geçti

Macaristan'a geçmeyi başarabilen göçmenlerin çoğu ise daha sonra yolculuklarını sürdürerek daha liberal göçmen yasaları olan Avusturya, Almanya ve İsveç'e gidiyor.

Dün gece yaklaşık 3 bin 500 göçmen Macaristan'dan Avusturya'ya geçti.

Yunanistan hükümeti ise Midilli adasındaki kalabalık kamplarda kalan 2 bin 500 kişiyi feribotla başkent Atina'ya taşıyor.

Danimarka ile Almanya arasındaki tren seferlerinin de bugün normale dönmesi bekleniyor. Kopenhag yönetiminin İsveç'e gitmek isteyen göçmenleri ülkede kayda almak istemesi üzerine, göçmenler ile polis arasında arbede çıkmıştı.

Son olarak AB'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, birlik üyesi 28 ülkenin 120 bin ek sığınmacıyı paylaşmalarını önerdi.