BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  SPOR

Ozan Kabak'a 15 bin euro ve 4 maç men cezası

Schalke'nin Werder Bremen karşısında 3-1 kaybettiği maça Ozan Kabak yaptığı hareketlerle damga vurmuştu. Alman federasyonu aldığı kararla, rakibine tükürdüğü gerekçe gösterilen Ozan Kabak'a 4 maç men ve 15 bin Euro para cezası verdi.

Abone ol

Almanya Futbol Federasyonu-DFB Kontrol Komitesi hafta sonu oynanan Schalke-Werder Bremen karşılaşmasında faul yaptığı rakibine tüküren ve çift sarıdan kırmızı kartla oyundan atılan Ozan Kabak ile ilgili olarak ‘sportmenliğe aykırı şiddetli davranış’ nedeniyle resmi inceleme başlatmıştı.

Federasyon yaptığı incelemeler sonrası milli futbolcumuza 4 maç sahalardan men ve 15 bin Euro para cezası verilmesini kararlaştırdı. Schalke Kulübü’nden yapılan açıklamada Ozan Kabak’ın ‘uygunsuz davranış’ nedeniyle bu cezaya çarptırıldığı belirtildi. 20 yaşındaki savunmacı maçta çift sarı karttan kırmızı kartla atılması nedeniyle 1 maç da otomatik olarak forma giyemeyecek.

Bu maçlarda yok: Kabak, RB Leipzig, Union Berlin, Borussia Dortmund, VfB Stuttgart ve 1. FSV Mainz 05 maçlarında takımını yalnız bırakacak.

Hakemler o anı görmediğini dile getirmişti

Schalke 04'te forma giyen Ozan Kabak, Bayern Münih maçındaki kötü performansı sonrasında Bremen karşılaşmasında da yaptıklarıyla geceye damga vurmuştu. Mücadelenin 26. dakikasında yaptığı sert faul sonrası yerde yatan rakibine tüküren Ozan Kabak'ın bu hareketi maçın hakemi ve ‘VAR' odasının gözünden kaçmıştı. Ancak TV programlarında ve sosyal medyada ortaya çıkan görüntüler sonrası Kabak’a büyük tepki gelmişti. Karşılaşmanın 58. dakikasında penaltıya sebebiyet veren ve sarı kart gören Kabak, 84. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyundan atılarak maçın önüne geçmişti.

Bundesliga’da son olarak Stuttgart’ın eski oyuncusu Santiago Ascacibar, 2018/19 sezonunda Chelsea’ye transfer olan Kai Havertz’e tükürmüş ve sonradan yaptığı “Kasıt yok” açıklamasına rağmen 6 maç ceza almıştı.

'Görüntüler aldatıcı' demişti

Konu hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Kabak, “Ludwig Augustinsson'dan tüm içtenliğimle özür dilemek istiyorum. İsteyerek yapmadım, kazaydı. Onu hedeflemedim. TV açısından dolayı aldatıcı bir görüntü veriyor. Böyle bir şeyi hiç yapmadım ve sportmenlik dışı olduğu için gelecekte de yapmayacağım. Şanssız bir andı. Ama yine de Ludwig'den özür dilerim” ifadelerini kullanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Survivor Seda Bursa'da bir kadının eşi tarafından vurulmasına tanık oldu
Foto Galeri Survivor Seda Bursa'da bir kadının eşi tarafından vurulmasına tanık oldu Galeriye Gözat