BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Oyun meraklılarına müjde!

UBİSOFT yine oyunseverleri sevince boğacak iki yeni oyunun müjdesini verdi.

Abone ol

Ali Yaman ve Dürdane Kılıç'ın haberi

Ünlü oyun yapım markası UBİSOFT’dan iki bomba daha.

Hepimizin bildiği gibi Prince Of Persia ile ismini duyuran, Assassin’s Creed ile efsaneleşen UBİSOFT, yine atağa geçti. Bu senenin sonunda Fifa ve PES gibi oyunların çıkış tarihlerinde piyasayı sarsacak hamlede bulunacak.

Assassin’s Creed 3 oyununun keyfine varmamışken, geçen günlerde Assassin’s Creed 4’ün videosu sızdırıldı. Açıklama yapmak zorunda kalan UBISOFT oyunu duyurdu ve oyun hakkındaki pek çok bilgi internete düştü. Assassin’s Creed Black Flag’ın ilk fikri halefinin başlangıcında deniz ve gemi görsellerinin yoğun şekil bulunması ve oyuncuların bu durumu sevmesi etkili oldu. Oyunun kısa hikayesi şöyle;

Oyunumuzun adı: Assassin’s Creed 4(IV) Black Flag
Hikayemiz, Batı Karayiplerde 1700’lü yılların başında geçiyor.
Yeni bir karakterimiz var. Adı: Edward Kenway, karakterimiz Assassin’s Creed 3’deki Haytham’ın babası. Oyunumuz tamamıyla korsanlık üstüne, oyunun yapımcısı Carsten Myhill tarafından yapılan açıklamada oyunun hem denizde hem de karada geçeceğini belirtti ve önceki oyunlardaki multiplayer özelliğinin geri geldiğini de ekledi. Ayrıca Assassin’s Creed’in kendi sitesinden yapılan açıklamada, oyunda klasik korsan mitlerinden uzak durulduğu da (Örneğin papağan, kancalı kol gibi) belirtilerek artık çocuk hikayeleri olmayacak denildi. Bu da Assassin’s Creed 4’ün ağır bir senaryoya sahip olacağı anlamına geliyor.Oyun Assassin’s Creed 3’ün yapımında kullanılan motorla yapılıyor.

 assain.jpg

Gelelim oynanışa, Assassin’s Creed serisinin yıldızı Hidden Blade bu yapımda da başı çekiyor. Ayrıca karakterimiz üzerinde 4 tane çakmaklı silah ve iki tanede kılıç bulanacak. Çakmaklı silahların hepsi aynı anda kullanılıp kombo yapılabilecek. Oyun içi skillerinin de halifene göre baya geliştiği göze çarpıyor. Ayrıca dövüş skillerinin de bir o kadar değiştiğini görmek mümkün. Oyunda Edward'ın Jackdaw isimli bir gemisi bulunuyor. İsterseniz bu gemiyi geliştirip, tamir edebilecek hatta kişiselleştirebilecek ve mürettebatını ayarlayabileceksiniz. Geminizle düşman gemileri kuşatabileceksiniz. Son olarak oyunumuzun PC, PS3, PS4, Xbox360 ve Wii U platformlarında çıkacağını ve çıkış tarihinin 29 Ekim 2013 olarak belirtelim. Oyun içi videosu ise E3 2013’te gösterileceği öngörülüyor. Biz de sizin kadar heyecanlıyız.

Sıra ikinci oyunumuzda.
Bildiğiniz gibi bu sene E3 fuarında müthiş olaylar yaşandı. Bunlardan biri de UBİSOFT şirketinin Watch Dogs isimli oyunu basın toplantısında duyurmasıydı.

Oyunumuzun Adı: Watch Dogs
Oyunun ilk fikri 2010 yılında UBISOFT Montreal yapım direktörü Jonathan Morin tarafından öne sürülüyor.
Ama diğer büyük yapım
ların etkisinde kaldığı için bugüne kadar bekliyor.

Hikâyemiz, Aiden Pearce adlı kahramanımızın bir medya devine düzenlenen suikast girişimine tesadüf bir biçimde karışarak, seneler sonra beraat almasına dayanıyor.

Oyunumuz, bilgi savaşına ve dünyanın artan bilgisayar kullanımına ve buna bağlı olarak teknolojinin sorgulamasını ele alıyor. Oyunda alternatif bir gerçeklik versiyonu olarak Chicago gibi şehirlerdeki, CTO’lar (Merkezi Kontrol Sistemi) bağlı çeşitli elektronik cihazlara girecek ve neredeyse şehirdeki tüm elektronik cihazları kontrol edebileceğiz. Oyun UBISOFT’un yeni oyun yapım motoru Disrupt’a yapılmaktadır.

watch-dogs.jpg 

Oynanışına gelirsek, elimizde bir telefon var ve bu telefonla şehirdeki her türlü elektronik aletin içine girip, yönetebiliyoruz. Örneğin, bankalardaki insanlara ait verilerin çalınması, kargaşa yaratmak için trafik ışıklarının,yangın sistemlerinin hacklenmesi, elektrik hatlarının çok yüklenmesi gibi.

Hatta şehrin sakinlerinin temografi, sağlık gibi tüm faaliyetleri, potansiyel suçluluk oranlarını dahi görebileceğiz. Kısacası bir şehirde ne kadar elektronik sistem varsa emrimize amade olacak. Oyun içinde pek silaha sahip olacağız.Araç kilitlerini hackleyip dilediğimizce kullanabileceğiz.

Bunun dışında karakterimizin dövüş skilleri ve ani olaylara karşı verdiği tepkilerde bir o kadar akıcı. Oyunumuz PC, PS3, PS4, Xbox360 ve Wii U platformlarında çıkacak. Çıkış tarihi ise tam kesin olmamakla birlikte 2013’ün son çeyreği.