BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,85
HABER /  POLİTİKA

İmralı'ya giden üçüncü heyette kimler var?

İmralı süreci devam ediyor. Üçüncü kez adaya heyet gidiyor. Heyetteki sürpriz ise Selahattin Demirtaş.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- İmralı'ya bugün Ataköy'den gitmesi beklenen üçüncü heyet gazetecileri atlatıp Mudanya'dan İmralı'ya gittiler.

İmralı’da Abdullah Öcalan’la görüşecek heyet bugün yola çıktı. 3. heyette BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da var. Heyetin İmralı’ya Ataköy’den gitmesi bekleniyordu ancak BDP’li vekiller sürpriz bir kararla Mudanya’dan yola çıktılar.

İmralı'ya gidecek olan heyetteki sürpriz ise BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş oldu.
Diğer isimler ise ikinci heyette yer alan BDP'li Pervin Buldan ve BDP'li Sırrı Süreyya Önder...

Selahattin Demirtaş'ın heyette yer alması İmralı sürecine BDP'nin genelbaşkan düzeyinde katılımını gösteriyor. Daha önce Erdoğan'ın Demirtaş'ın adaya gidişine sıcak bakmadığı biliniyordu. Demirtaş istemesine rağmen bu sebeple ikinci heyette yer almamıştı.

ALTAN TAN KRİZ SONRASI YOK

Hatırlanacağı gibi ikinci heyetten sonra patlayan İmralı Tutanak sızdırması BDP'yi hayli zor duruma sokmuştu. Hedefe Altan Tan oturmuş ve tutanakları onun sızdırdığı iddia edilmişti. Daha sonra tutanakların BDP üyesi iki kişi ile basın sözcüsünden çıktığı tespit edilmişti.

Yaşanan kriz sonrasında Altan Tan'ın üçüncü heyette yer almaması pek de sürpriz olmadı.


İLK HEYET 'TÜRK'LÜYDÜ

Çözüm sürecinin başlamasıyla beraber İmralı görüşmeleri başlamış ilk olarak Ahmet Türk ve Ayla Ata Akat Öcalan ile görüşmütü.

Öcalan'ın Ocak ayında gerçekleştirilen ilk görüşme sonrasında ikinci heyette Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve Altan Tan yer almıştı.