BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın o projesine TSK'dan destek

TSK Başbakan Erdoğan'ın "AB olmazsa Şangay Beşlisi olur" projesine destek verdi

Abone ol

Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi almamak için diretmesinin ardından Erdoğan'ın artık sık sık dile getirdiği Şangay Beşlisi topluluğu için TSK'dan da destek geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptığı "Şangay Beşlisi'' teklifine TSK'nın da sıcak baktığı ortaya çıktı

Vatan'ın haberine göre TSK'nın yayın organı Silahlı Kuvvetler dergisinde,Şangay İşbirliği Örgütü'nün geleceğin küresel gücü olacağı kaydedildi.

'VİZYONA UYGUN OLACAK'

TSK'nın yayın organı olan Silahlı Kuvvetler dergisinde, Şangay İşbirliği Örgütü'yle ilgili şu tespitlerde bulunuldu:

"Türkiye; Şangay İşbirliği Örgütü'ne komşu, Orta Asya enerji kaynakları için bir koridor ve birliğin Batı'ya açıldığı noktada bir ülke olarak birliğin atacağı tüm adımlardan doğrudan ya da dolaylı olarak etkilenecektir. Türkiye'nin tarihi, kültürel ve ekonomik bağlarının olduğu, etki ve ilgi alanını içinde bulunduran bu birliğe Diyalog Ülkesi olarak dahil olması önemli bir adım olarak görülmektedir. Bununla birlikte, ilerleyen dönemde daimi üye olabilmek maksadıyla girişimlere devam edilmesinin Atatürk'ün çizdiği vizyona uygun olacağı değerlendirilmektedir."

ŞANGAY BEŞLİSİ DAHA GÜÇLÜ

Erdoğan geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında Şangay Beşlisi'ni böyle değerlendirmişti:

“Şimdi tabii bu böyle olumsuz bir şekilde gidince siz de ister istemez 75 milyonun bir başbakanı olarak başka arayışlar içeresine de giriyorsunuz. Onun için geçenlerde sayın Putin'e onu söyledim, 'bizi Şangay Beşlisi içine alın' dedim. Alın bizi Şangay Beşlisi içine biz de AB'ye 'allahaısmarladık' diyelim, ayrılalım oradan. Bu kadar oyalamanın ne anlamı var?” ifadelerini kullandı.

“İkisi birbirine alternatif mi?” sorusuna Erdoğan, “Şangay Beşlisi daha iyi, çok daha güçlü” yanıtını vermişti.