BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  GÜNCEL

Otyakmaz: ’’Avrupa kupalarına Play-off’tan katılmak istiyoruz’’

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Avrupa kupalarına katılmayı garantilediklerini ancak bir ön eleme eksik oynamak istediklerini söyl...

Abone ol

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Avrupa kupalarına katılmayı garantilediklerini ancak bir ön eleme eksik oynamak istediklerini söyledi.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, dün kazanılan Akhisar Belediyespor maçının ardından takımın geldiği noktayı değerlendirdi. Dünkü maçın Sivasspor için çok önemli olduğunu vurgulayan Otyakmaz, "Akhisar Belediyespor çok ciddi bir rakip. Bundan önce oynamış olduğumuz karşılaşmalarda ligde kendilerine karşı galibiyetimiz yoktu. Kupada galip geldik ama ligde henüz bir galibiyetimiz yoktu. Bu manada da bizim için özel bir maç oldu. Avrupa kupası içinde mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. 10 kişi kalmış olmalarına rağmen 1-0 geriye düştük fakat daha sonra taraftarımızın da desteğiyle takım arkadaşlarımızın üzerindeki stresi biraz atmaları neticesinde 3 gollü bir galibiyet elde ettik ve Avrupa kupalarına katılmayı garantiledik. Hem tatilimizin uzun olması açısından hem de bir eksik ön eleme oynama açısından ligi dördüncü bitirmek bizim için çok önemli. Futbolcu arkadaşlarımız ve teknik heyetimiz bunun bilincindeler. İnşallah Kardemir Karabükspor karşılaşmasında arzu ettiğimiz en az 1 puanı alarak, ligi dördüncü bitirip Avrupa kupalarına Play-off’tan katılmayı garantilemek istiyoruz. Bizim için çok önemli bir galibiyet olmasına rağmen, Akhisar Belediyespor karşılaşmasının ardından henüz işimizin bitmediğini heyecanın son haftaya kadar uzandığını söyleyebiliriz" dedi.

"CARLOS DAHA ÇOK YAPACAK İŞİ OLDUĞUNU SÖYLÜYOR"
Otyakmaz, teknik direktör Roberto Carlos’la 2 yıllık sözleşmeleri olduğunu hatırlatarak, "Burada Avrupa kupalarını garantileyerek başarılı bir sezon geçirdi. Zaten kariyeri boyunca başarıyı elde etmiş, hep göz önünde olmuş bir futbolcuydu. Teknik adamlık hayatına da başarıyla başlamış oldu. Transfer tekliflerinin olması da gayet normal. Buna öncelikle kendisi karar vermeli ama kendisinin şimdiye kadar söylemleri Sivasspor’da mutlu olduğu ve daha yapacak önemli işleri olduğu yönünde. Şimdiden önümüzdeki yılın programını birlikte yapmaktayız. Zaten başarıya dayalı bir sözleşme vardı aramızda. Dolayısıyla ücret konusunda da anlaşamayacağımız herhangi bir şey yok. Başarılı olduğu sürece katlamalı olarak ücreti de otomatik olarak artmakta. Yeter ki hocamız başarılı olsun, takımımızı taraftarımızın görmek istediği arzu ettiği yerlere taşısın. Bu konular en son konuşulması gereken konulardır" diye konuştu.

"TRANSFER SEZONUNDA SİVASSPOR TAARRUZA UĞRAYACAKTIR"
Transfer sezonunda iyi bir sezon geçiren futbolcularına transfer teklifleri olacağını söyleyen Otyakmaz, "Tabi henüz lig sonu olmadı ama bizi bekleyen en büyük problemin bu olduğunu söyleyebilirim. Kafam bu manada çok da rahat değil. Çünkü çok sayıda futbolcumuz başarılı bir sezon geçirdi ve onların da taliplerinin olması gayet normal. Bunu lig bittikten sonra kısa süre içerisinde sonuçlandırıp, Avrupa kupalarında başarılı olacak takımı bir an önce oluşturmamız gerekiyor. İşimizin çok zor olduğunu söyleyebilirim. Gol kralı bu takımdan çıkıyor, asist kralı bu takımdan çıkıyor, 3 futbolcumuz on gol barajını aşmış durumda ve asist sıralamasında çok sayıda futbolcumuz var. Başarılı defans elemanlarımız var. Dolayısıyla bu sene Sivasspor’un bir taarruza uğrayacağını söyleyebiliriz. Tabii ki kulüp menfaatleri, futbolcunun istekleri burada çok önemli. Bu konsensüs oluşursa bir an önce bu takımı oluşturmak açısından netleşmesini ve yeni transferleri yapmayı arzu ediyoruz. Şu an itibariyle hali hazırdaki takımımıza göre de eksiklerimiz söz konusu. Ona göre transferleri yapacağız ama maalesef futbolcu kaybına da uğrayacağımızı şimdiden ön görebiliriz. Avrupa’da başarılı olacak takımı oluşturma gibi çok zor bir görev bizi bekliyor" şeklinde konuştu.
Futbolculardan Ziya Erdal’ın sözleşmesinin 3 yıl, Cicinho’nun da 2 yıllık uzatıldığını ifade eden Otyakmaz, "Bununla birlikte yine devam etmeyi düşündüğümüz, yeni teklifler yapacağımız arkadaşlarımız da söz konusu olacaktır. Yeni transferlerle yoğun bir çalışma gerektiren yaz transfer sezonu bizi bekliyor" dedi.

"OLAĞAN GENEL KURULDA 3 YIL DAHA GÖREVE TALİBİZ"
Otyakmaz, 17 Mayıs’ta yapılacak olan olağan genel kurulda başkanlığa tekrar talip olacağını belirterek, "3 yıllık görev süremizi tamamlıyoruz. Çok yorucu bir 3 yıl oldu özellikle benim açımdan. Ama arkadaşlarımızla birlikte uyum içinde çalışmaya devam ediyoruz. Bu güzel süreci sekteye uğratmamak adına çok da fazla yönetim kurulunda bir değişiklik olmadan 3 yıl daha delegelerimizden, kongre üyelerimizden görev talep edeceğiz. İnşallah onlar da uygun görürlerse, yönetim kuruluna yapılacak takviyelerle Sivasspor’u 3 yıl daha başarılara taşımak için gerekli çalışmayı gösterecek azimde olduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.
(İHA)