BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Uğurböcekleri istila etti

Hakkari’de, son günlerde sıkça görülen uğurböcekleri vatandaşları endişelendirmeye başladı. <br/>Şehrin birçok yerinde görünen ve halk arası...

Abone ol

Hakkari’de, son günlerde sıkça görülen uğurböcekleri vatandaşları endişelendirmeye başladı.
Şehrin birçok yerinde görünen ve halk arasında tedirginliğe neden olan uğurböcekleri, adeta kenti istila etti. Her yıl mayıs ayının ortalarında ortaya çıkan uğurböceklerinin bu yıl mart ayında toplu halde ortaya çıktığını ifade eden vatandaşlar, “Bir anda ortadan kaybolan uğurböcekleri, tekrar ortaya çıktılar. Şehrin her yerinde, işyerlerinde, evlerde, kahvelerde artık uğurböcekleri görmek mümkün. Bu durumdan dolayı oldukça endişeliyiz. Hiçbir zaman bu kadar uğurböceği görmemiştik. Bu yıl inanılmaz bir şekilde sayıları artmış durumdadır. Uzmanlar tarafından bunun araştırılması gerekiyor” şeklinde konuştular.
Hakkari Valilik Parkı İşletmecisi Kıyas Taş ise, sayıları her geçen gün artan uğurböceklerinin müşterilerinin önünde bulunan yiyeceklerin içine düştüğünü belirttiler. Sevimli ve zararsız hayvanlar olmasına rağmen bazen de hiç olmadık yerde uçarak yiyeceklerin içine dadanmalarının müşterilerini rahatsız ettiğini ifade eden Taş, ’uğurböceği istilasının bir hayır mı veya bir felaketin habercisi mi’ bunun araştırılması gerektiğini söyledi.
Masalarına konulan uğurböcekleri ile oynayan bazı vatandaşlar ise, ellerinin üzerine uğurböceği bırakarak dilek tutmayı da ihmal etmediler.
(İHA)