BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  SEÇİM

Milliyet yazarı buldu! Erdoğan'ı yenecek Köşk adayı

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışında muhalefet Erdoğan'ın karşısına çıkaracak aday arıyor! Ama iş zor. Birinin ak dediğine öteki kara diyor. Milliyet yazarı ise bir isim bulmuş ki...

Abone ol

İNTERNET HABER - Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için MHP ve CHP ortak aday çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak her iki parti tabanının da oy vereceği üstelik bir de Kürt seçmenin oyunu alacak 'çatı adayı' bulmak hiç de sanıldığı kadar kolay değil.

Birinin ak dediğine öbürü kara diyor. Ortalıkta dolaşan isimlerin hiçbiri de Erdoğan'ı yenecek güçte görünmüyor. Peki o zaman muhalefet kimi aday gösterecek? Erdoğan'ı Köşk yolunda terletecek siyasi bir figür var mı?

ERDOĞAN'IN KARŞISINA KANUNİ ERGENÇ ÇIKSIN

Milliyet si yazarı Aslı Aydıntaşbaş bir isim bulmuş. Diyor ki Erdoğan'ın karşısına Kanuni Sultan Süleyman'ı çıkaralım. Şakası da yok işte önerdiği isim;

Tayyip Erdoğan’ın karşısına Kanuni Sultan Süleyman çıkmalı” diyen bir dost yardımıma yetişti. Eh, madem aday bulamıyoruz, Muhteşem Yüzyıl’da Kanuni’yi oynayan Halit Ergenç’i aday gösterelim.

MUHAFAZAKARLAR O VARKEN ERDOĞAN'IN YÜZÜNÜ BAKMAZ

Popülerse, popüler! Hukuk devletini savunacağına şüphe yok (Yahu, adamın adı ‘Kanuni’!) Aile babası olduğundan muhafazakâr tabandan destek gelir. Üstelik koskoca padişah adayken, İslamcıların da Tayyip Erdoğan’ın yüzüne bakacaklarını sanmam.

GEZİCİLER DE SEVER

Laikler zaten hasta Halit Ergenç-Bergüzer Korel çiftine. Geziciler derseniz, onlar da Halit Abi’lerinin gaz maskeli fotoğrafını unutmadılar. Uzun lafın kısası, yoksa daha iyi bir adayınız, Kanuni’ye bas-geç yapalım"