BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Otellerde İslami hizmet dönemi

Alanya'da bazı oteller, gelecek yıl için konseptlerini değiştirmeye başladı.

Abone ol

Alanya'da bu yıl turizmin beklendiği gibi geçmediğini savunan Barçın Grup Otelleri Satış ve Pazarlama Müdürü Hüsamettin Yıldız, gruplarında bulunan 5 otelin, gelecek yıl için tesettürlü bayanlara da hizmet vermesi için görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Bu konuda bazı acentelerle görüştüklerini ifade eden Yıldız, "Maalesef çok kötü bir sezon yaşadık. Alanya'da tek otelle başlayan tesettürlü bayanlara yönelik otellerin sayısı her geçen yıl artıyor. Bu yıl bu sayı 5'e yükseldi. Yaptığımız araştırmalar gösteriyor ki, 5 ay gibi bir süre hizmet veren tesettürlü oteller bizlerin 12 ayda kazanacakları parayı kazanıyor. Bunun için bizde konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Tesettürlü otellere dahil olmaktaki amaçlarının, satışın çok küçük bir oranının acenteler tarafından ve büyük bölümünse direkt müşteriye yapılıyor olmasından kaynaklandığını belirten Yıldız, "Amacımız tesisin sürekliğini sağlamak ve istihdamı 12 aya yayarak kalifiye personeli sürekli çalışır bir halde tutmaktır. Sadece yaz aylarında değil, güneşiyle her zaman gözde olan güzel Alanya'da bu hizmeti sürekli olarak 12 aya yaymaktır. Bu bakımdan nakit getirisinin daha verimli olacağını düşündüğümüz tesettürlü otellere dahil olmak amacındayız" şeklinde konuştu.

Tesettürlü otel kavramıyla İslami bir yapı içinde otel oluşturmak istemediklerini, ancak şirketin geleceği açısından bu eğilimin en önemli çıkış noktası olduğunu söyleyen Yıldız, talep olduğu takdirde kar elde edilecek başka bir konsepte de yönelebileceklerini sözlerine ekledi.