BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.466,74
HABER /  SPOR

Juventus gitti lig bitti

İtalya'nın dünya şampiyonluğu sürekli azalan seyirci sayısına olumlu etki yapmadı.

Abone ol

Serie A'da seyirci sayısındaki düşüş üstüste dokuzuncu sezonda da devam ediyor. La Gazzetta dello Sport'ta yer alan bir araştırmanın sonuçlarına göre bu sezon İtalya birinci ligi (Serie A) maçlarını şu ana kadar ortalama 19,511 kişi izledi.

Bu istatistik, Serie A'daki seyirci düşüşünün, İtalya'nın dünya şampiyonu olmasına rağmen üstüste dokuzuncu sezonda da devam ettiğini gösteriyor.

Juventus'un şike skandalı sonucu ikinci lige düşürülmesi ile en son ve en büyük darbeyi alan İtalyan futbolunda 1997-98 sezonunda seyirci ortalaması 31,161'di.

La Gazzetta dello Sport, Juventus'un iki lig şampiyonluğunun geçersiz sayılması ve Serie B'ye düşürülmesiyle kapanmış gibi görünen şike skandalının seyirci sayısının düşmesinde tek neden olmadığını belirtiyor.

Tribün terörü, pahalı biletler, televizyon yayınları ve stadyumların kalitesizliği futbolseverleri maçları yerinde izlemekten alıkoyan unsurlar olarak gösteriliyor.

Gazete benzer bir düşüşün Avrupa'nın diğer büyük liglerinde yaşanmadığını, İspanya ve İngiltere'de ise seyirci sayısında düzenli bir artış görüldüğüne dikkat çekti.

Cenova, Napoli, Verona ve Bologna gibi büyük şehir takımlarının Serie B'de; Empoli, Chievo ve Siena gibi ortalama 10 bin seyirciye bile oynamayan takımların Serie A'da yer alması da düşüşün nedenleri arasında sayılıyor.

Serie A'daki negatif tablonun aksine Serie B'de seyirci sayısı geçtiğimiz sezona göre yüzde 20.3'lük yükseliş gösterdi.