BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,12
ALTIN 2.466,92
HABER /  GÜNCEL

Bayram dönüşü çile başladı

Başta Boğaz köprüleri olmak üzere İstanbul’da çoğu noktada trafik çok zor ilerliyor.

Abone ol

Ramazan Bayramı’nın son gününde Çanakkale’de büyük bir yoğunluk yaşanmaya başladı. İstanbul’a gitmek isteyen tatilciler, feribot istelesinde uzun kuyruklar oluştururken, feribotlar kuyrukları eritmek için aralıksız çalışıyor.

İstanbul trafiğindeki bayram yoğunluğu da sürüyor. Bayramın son gününde özellikle Boğaz köprülerinde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Öğle saatlerinden itibaren Ege Bölgesi’nde tatil yapanların tercih ettiği Çanakkale yolu yoğunluk kazandı.

Anadolu yakasından Trakya tarafına geçmek isteyen taticiler, iskelede uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale-Eceabat, Lapseki-Gelibolu iskelelerinde biriken araçlar nedeniyle Denizcilik İşletmeleri 6 arabalı vapuru aralıksız olarak çalıştırmaya başladı.

Ayrıca Çanakkale ve Çardak’ta bulunan küçük tonajlı feribotlar da yoğunluğu eritmek için Boğaz’da sefer yapıyor. Akşam saatleriyle birlikte feribot iskelesine gelen araç sayısının daha da artması bekleniyor.

İSTANBUL TRAFİĞİ DE ARAP SAÇI
Hafta sonuyla birlikte 5 güne çıkan bayram tatilinin sonunda İstanbul trafiği yine yoğun. Bayram ziyareti yapanlarla birlikte, İstanbul’a dönen tatilciler, kentin trafik yükünü artırıyor.

Başta Boğaz köprüleri olmak üzere İstanbul’da çoğu noktada trafik çok zor ilerliyor. Birinci Boğaz köprüsündeki yoğunluk, özellikle Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte etkili. Bu yöndeki araç kuyruğu, Boğaz Köprüsü’nden Kadıköy’e ve çevre yolu katılımına kadar ulaşıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde de Ümraniye katılımına kadar araç yoğunluğu var.