BIST 10.170
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.388,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmaniye'de iş yatırımları konuşuldu

Osmaniye'de, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Teknik Destek Programı kapsamında "İş Planı" semineri düzenlendiği bildirildi.

Abone ol

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından Teknik Destek Programı kapsamında "İş Planı" semineri düzenlendi.

Osmaniye Girişimci İş Adamları Derneği salonunda düzenlenen açılış toplantısında, yatırım projeleri beklenildiği bildirildi. DOĞAKA'nın 2010 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde düzenlenen İş Planı Semineri'nde açılış konuşması yapan OGİAD Başkanı Mahmut Keten, TUSKON çalışmaları ile bilgiler de vererek, "OGİAD olarak, TUSKON'un çizmiş olduğu plan ve nedefler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca DOĞAKA'nın da çalışma ve faaliyetlerinde de yanında olmak ve destek vermek istiyoruz. Bu çalışmaların Osmaniye için hayırlı olmasını diliyorum ve bu seminerin de başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Erdoğan Serdengeçti de OGİAD'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, "OGİAD bizim Osmaniye'deki fahri yatırım destek koordinatörü gibi çalışıyor. Sayın Keten'e ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Biz diğer ajanslardan farklı bir proje olarak Teknik Destek Programı uyguluyoruz. Bu kapsamda 115 proje başvurusu oldu. Bunun 87'si kabul oldu. Çok fazla maliyeti olmayan bu tür eğitim projeleri, ilerde kurumlara çok daha yüksek ekonomik girdiler sağlayabilir" dedi.

Konuşmasında yatırım projeleri de beklediklerini ifade eden Serdengeçti, "Ticaret, Tarım, Teknoloji, Taşımacılık ve Turizm sektörlerinden oluşan ve '5 T' olarak nitelendirdiğimiz bu sektörlere ait yatırımlara ajansımız öncelik verecektir. Ajans olarak bölgemizin ekonomik, sosyal ve demokratik birikimini geliştirerek; doğal ve kültürel çevreyi koruyarak tarım, teknoloji, ticaret, taşımacılık ve turizm alanlarında Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun lider bölgesi olmayı kendimize hedef olarak belirledik" şeklinde konuştu. Serdengeçti, seminere emeği geçenlere teşekkür ederek, kursiyerlere başarılar diledi.