BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmaniye'de iki mahalle karantina altına alındı

OSMANİYE'nin Sumbas ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle koronavirüs vakasınının görülmesinin ardından karantina altına alındı. İkinci bir emre kadar mahallelere giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Abone ol

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde iki mahalle, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Cumhuriyet ve yeni mahalleleri karantinada

Sumbas Kaymakamlığı, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Sumbas ilçesi Mehmetli Beldesi'nde, Cumhuriyet ve Yeni mahallelerinin koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınmasına karar verildiği duyuruldu. 

Yapılan açıklama şöyle:

Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27. ve 72. maddeleri gereğince 04.04.2020 tarih ve 07.00'dan itibaren ilçemiz Mehmetli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi ve Yeni Mahalle'de ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışların sınırlandırılması kararı alınmıştır.

"Panik yapacak bir durum yok"

Mehmetli Belde Belediye Başkanı Fatih Seyitoğlu, "İl dışından beldemize gelen ve koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişinin, akrabalarıyla temas ettiği değerlendirilerek, ziyaret ettiği kişiler özel izolasyona alınmış, halkımızın sağlığının korunması maksadıyla da İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar gereği, beldemize giriş ve çıkışlar kısıtlanmıştır. Panik yapacak bir durum olmayıp, devlet kurumlarımızca gerekli tedbirler alınmıştır" dedi.

Alternatif yolların kullanılması istendi

Uygulanan seyahat kısıtlaması nedeniyle dışarıdan gelerek belde üzerinden ulaşılan yerleşim yerlerine gideceklerden alternatif yol güzergahlarını kullanmalarını isteyen Başkan Seyitoğlu, "Valimiz ve kaymakamımızın da destekleri ile süreci inşallah en kısa sürede ve hasarsız olarak atlatacağımıza olan inancımız tamdır. Gerekli bilgilendirmeler, sosyal medya hesaplarımızdan yapılmaya devam edecektir. Hayat eve sığar, evde kalalım, sağlıklı kalalım” diye konuştu.