BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Osmangazi'de Ünlü Cadde'ye düzenleme

Osmangazi Belediyesi, ticari ve sosyal anlamda kentin en yoğun merkezlerinden biri olan Ünlü Cadde'ye, soluk aldıracak bir projeyi uygulamaya geçirdi.

Abone ol

Hoca Tabip Aynalı Cami'nde yapılacak tuvalet, şadırvan ve meydan düzenlemesi bölgede ciddi bir rahatlamaya neden olacak.

Yürütülen çalışma kapsamında yer altına bay ve bayan tuvaletleri yapılıyor, zemin üstünde ise şadırvan ve dinlenme alanlarını kapsayan çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaat alanında incelemelerle bulundu. Yapılan çalışmanın bölgeye soluk aldıracak önemli bir çalışma olduğunun altını çizdi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'ndan onay aldıktan sonra inşaata başladıklarını belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Öncelikle cami cemaatinin talepleri ve kentin en hareketli bölgesinin esnafının talepleri doğrultusunda yer altına 86 metrekarelik bay ve bayan tuvaletleri yapılıyor. Zemin üstündeki 740 metrekarelik alanda şadırvan ve dinlenme alanları gerçekleştiriliyor. Ayrıca proje kapsamında birde Sarı Sokak ile Ünlü Cadde'nin kesiştiği noktayla vatandaşların yararlanması için sokak çeşmesi yapıldı. 

Ticari ve sosyal yoğunluğun yaşandığı bölgeye vatandaşlara soluk aldıracak bir meydan kazandırılması, Osmangazi Belediyesi'ni daha yaşanabilir bir kent hedefine bir adım daha yaklaştıracak" dedi.