BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Arnavutköylüler çevre için yürüdü

Arnavutköy Belediyesi “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında yüzlerce vatandaşın katıldığı bir yürüyüş düzenledi.

Abone ol

Haziran’ın ikinci haftası Dünya Çevre Koruma Haftası olarak kutlanır.

Çevre ile ilgili sorunların dünyanın öncelikli meselesi olduğu artık hemen herkes tarafından kabul ediliyor. Kamu kuruluşları ve dernekler daha yaşanabilir bir çevrede yaşamak ve kamuoyuna seslerini duyurabilmek için ilginç gösterilerde düzenliyor.

Yaklaşık Bir Kilometre Yürüdüler

Arnavutköy Belediyesi çevre haftasında tüm vatandaşların ve kamu kuruluşlarının da katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Arnavutköy girişindeki devlet hastanesi önünden başlatılan yürüyüşe Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın yanı sıra, belediye başkan yardımcıları, Temizlik İşleri ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı çalışanlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ve şube müdürleri, emniyet mensupları, Arnavutköy Sosyal Sorumluluk Grubu üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı araçlarla eşlik edilen yürüyüşte Başkan Baltacı vatandaşlara gül, şapka ve tişört dağıttı. Yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş Belediye Kültür Merkezi’nde sona erdi.

Atık Pil Toplamada Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Kültür Merkezi’nde de bir program düzenleyen belediye, Tiyatro Alkış grubunca oynanan “Ben Çöp Değilim” adlı oyunu sergiledi.

Kültür Merkezi’ndeki programda konuşma yapan Belediye Başkanı Haşim Baltacı, geleceğe daha güzel yaşanabilir bir çevre bırakmak istediklerini, bu amaçla yetişen neslinde çevreye duyarlı olması gerektiğini söyledi. Program Arnavutköy Belediyesi tarafından ilçe genelinde düzenlenen “Okullar Arası Atık Pil Yarışması”nda ilk dörde girenlere sertifika töreniyle devam etti. Belediyece düzenlenen yarışmada ilk dörde giren okullara ayrıca birde “Akıllı Sınıf” hediye edileceği de açıklandı. Program sonunda çevre bilincine yönelik sinevizyon gösteriminin ardından programa katılanlara çevre ile ilgili kitaplar ve DVD’ler hediye edildi.