BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Ortadoğu’nun zirvesine tırmandı

Uludağ Dağcılık Kulübü’nün (ULUDAK) dağcılarından Ali Düzgün Arı, Ortadoğu coğrafyasının en yüksek dağı olan Demavent zirvesine başarılı bir...

Abone ol

Uludağ Dağcılık Kulübü’nün (ULUDAK) dağcılarından Ali Düzgün Arı, Ortadoğu coğrafyasının en yüksek dağı olan Demavent zirvesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.
Şubat ayı içinde Afrika’nın en yüksek dağına çıkan Arı, 5 bin 642 metrelik zirve tırmanışında adeta bulutların üzerinde yolculuk yapmıştı. Dağcılık sporu sayesinde Türkiye’nin ve dünyanın değişik bölgelerini gezip görme fırsatı bulduğunu ifade eden Arı, "Yaptığımız tırmanışlarımız oldukça renkli geçiyor. Kulübümüzün bayrağını Avrupa’nın en yüksek noktasının ardından İran’ın zirvesinde dalgalandırmaktan dolayı onur duyuyorum" dedi.

"HEDEFİME ULAŞTIM"
Dünyanın en yüksek dağlarına tırmanışının süreceğini kaydeden Arı, "Geçtiğimiz günlerde Avrupa’nın en yüksek zirvesi olan Elbruz dağına tırmanmıştım. Ortadoğu’nun en yüksek zirvesi olan İran’ın başkenti Tahran yakınlarındaki Demavent’e, 5 bin 671 metre yüksekliğindeki dağa tırmanış yaptım. Hedefime ulaştım. Sağlık sorunu olmayan, her yaşta doğa sporlarına ilgi duyan herkesi dağcılık sporunu yapmaya, bu güzellikleri yaşamaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
(İHA)