BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

23 Eylül altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU? 

FXTCR (http://www.fxtcr.com) Tarafından Hazırlanan  Altın Fiyatları Raporu: 

Yatay Bandın Kırılmasıyla Sert Düştü Altın geçtiğimiz hafta FED sonrası yükseliş hareketine ara vermiş  ve 1360,08 – 1372 bandında yatay seyrediyordu. Ancak 1360,80 desteğinin aşağı yönlü kırılması ile birlikte sert satış baskılarına  maruz kalan altın 1318,72 desteğine kadar düşüşünü sürdürdü. An itibariyle 1320,68seviyesinden işlem gören altında 1318,72  seviyesi destek ve 1333,89 seviyesi direnç. 1333,89 direncinin yukarı  yönlü kırılması halinde bir sonraki direnç seviyemiz 1346,07, 1318,72  desteğinin aşağı yönlü kırılması haline bir sonraki destek seviyemiz  1307,15. Altında kısa vadede güç toplanama çabası görebilmemiz mümkün.  

Bu yüzden gün içerisinde gerçekleşebilecek olası yükselişlerde alım  fırsatları değerlendirilmeli.

Bugün saat 16:00’da açıklanacak olan ABD İmalat PMI verisi ve saat  16:30’da gerçekleşecek olan FOMC üyesi Dudlyey’in konuşması yakından  takip edilmelidir.

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta Salı günü başlayan ve  Çarşamba günü sonuçlanan ABD Merkez Bankası FED'in FOMC toplantısında,  beklentilerin aksine FED'in parasal genişlemeye gitmemesi etkili  olmuştu.

Çarşamba gecesi açıklama yapan FED Başkanı Bernanke,  kararlarında son zamanlarda ABD'deki ekonomik görünümün iyileşme ivmesini azalttığı yönündeki durumun etkili olduğunu belirtmiş fakat  yıl sonuna kadar bir azaltma ihtimalinin var olduğunu söylemişti.

Aynı zamanda, parasal genişlemenin azaltılması ile ilgili toplantı yapmak  zorunda olmadıklarını söyleyen FED Başkanı'nın yorumları piyasalarda  Eylül ayında beklenen azaltmanın Aralık'a ertelendiği yönünde bir  görüş oluşturmuş görünmektedir. Cuma günü Asya saatlerinden itibaren  bu etkenler altında yükselmekte zorlanan Altın kotasyonlarında, ABD  açılışı ile hedge fon alış pozisyonlarında azalmalar görüldüğü haberleri etkili olmaya başlamıştı.

Daha önce destek bulunan 1360,5  seviyesinin altına hareketlerde dönüş tepkimeleri zayıf kalınca  satışların baskısını artırdığı altın kotasyonlarında, Cuma gecesi  kapanışının 1313,3 seviyesinden gerçekleştiğini görmekteyiz. Bu sabah  itibari ile işlemlerin 1320,5 seviyesinden devam ettiği altın  kotasyonlarında, yatırımcılarımızın bu aşamada, olası yükselişlerde  1337,5-1339,5 seviyelerinden satış açmalarını, 1342,5 seviyesinin  üzerini stop loss olarak belirlemelerini ve aşağıda 1332,5-1327,5  seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünmekteyiz.

Bugün açıklanacak  Euro Bölgesi PMI verileri, ABD'de açıklanacak Chicago FED Aktivite Endeksi verisi ile FED Başkanlarından Lockhart, Dudley, Fisher  konuşmaları takip edilmelidir.

DestekFX ( http://www.destekfx.com/ ) Tarafından Hazırlanan  Altın Raporu: 

ALTIN BULLARD’IN AÇIKLAMALARIYLA DÜŞTÜ

Cuma günü Fed üyesi Bullard’ın tahvil alımlarının  ekimde azaltılabileceğine yönelik açıklamalarıyla altın  büyük bir düşüş yaşadı. Kısa vadeli düşüş trendinde  hareket eden altın için ilk destek seviyesi 1313. Bu desteğin kırılması halinde 1295 desteği takip edilebilir.  

Olası yükseliş hareketlerinde 50 günlük ve 100 günlük  hareketli ortalamaların kesiştiği 1346 seviyesi önemli  direnç konumunda. Bu direncin kırılması halinde 1365  direncine kadar yükseliş görülebilir.

Saxo Capital ( http://www.saxomarkets.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Teknik Analiz Raporu: 

5 günlük hareketli ortalamadan baskının geldiği  seyirde aşağı yönlü momentum kuvvetlenen bir tablo çizmekte. Geri  çekilmede 1300 psikolojik seviyesi kritik bir rol oynamayacak gibi  gözüküyor. Önemli ilk destek 1290. 1275 ise kritik destek olarak ön planda.

Saxo yatırımcıları 35,07% kısa, 64,93% uzun pozisyon  taşımaktalar.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr )  Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni: 

Fed St. Louis Başkanı James Bullard Fed'in varlık alımlarını  durdurmama kararının kılpayı alındığını ve sınırlı bir varlık alım  azaltılışının önümüzdeki ay mümkün olduğunu açıkladı.

Açıklamalar Fed  Başkanı Bernanke’nin FOMC Beyanatı sonrasında yaptığı açıklamalarla tamamen farklı görünse de aralık öncesinde yeni sınırlama sürpriz  olmamalı. Amerikada yeni haftada FOMC Üyelerinin konuşmalarının ve  GDP’nin altında volatiliteyi yükseltmesini bekliyoruz.

Bugün Dudley ve  Fisher’ın açıklamaları altında 1308-1335 dolar bandında çift yönlü hareketliliğe neden olabilir.