BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Arınç’tan derbi yorumu

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray Beşiktaş arasındaki olaylı derbiye ilişkin bu tür olayların Türkiye’yi bütün dünyaya mahcup et...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Galatasaray Beşiktaş arasındaki olaylı derbiye ilişkin bu tür olayların Türkiye’yi bütün dünyaya mahcup ettiğini belirterek, "Bu tür olayların yaşanmaması için gereken radikal tedbirler alınmalı ve uygulanmalı" dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arınç, derbiye ilişkin konuştu. Arınç, "Maç güzel bir açılışla başlıyor. Başa baş mücadele var. Ancak sahaya sızan, futbolcuları ve polisi korkuttmaya çalışan çirkin bir olay yaşanıyor. Bu barbarlığını yaşanmamış olması gerekirdi. Bu görüntüler üzmüştür. Onlara böyle bir yakıştırmayı kimse yapamaz orada taraftar kitlesi var. Bu işlerle ilgisi olmayanları selamlamak istiyorum. Böyle provokatif eylem yapmak için içeriye sızanlar olmuştur. Kapasiteden fazla seyircilerin içeriye nasıl girdiği böyle bir eylemi nasıl yaptıkları yargı yoluyla anlaşılmalıdır. Bu tür olayların yaşanmaması için gereken radikal tedbirler alınmalı ve uygulanmalı. Hiç bir şey böyle bir eylemi aklandıramaz. Bu görüntüler bizi bütün dünyaya kadar mahcup ediyor. Bundan sonra böyle olayların yaşanmayacağını ümit ediyorum" dedi.
ALMANYA’DAKİ SEÇİMLER
Almanya’daki seçimlere ilişkin de açıklama yapan Arınç, "Almanya büyük bir ülkedir. İlk belirlemelere göre 10 Türk asıllı meclise girdi. Merkel gücünü korudu hatta arttırdı. 3 siyasi parti barajı aşamadığı için siyasi hayata veda etmiştir. Türkiye açısından hiçbir kaybımız olmaz hatta kazanımlarımız olacaktır" diye konuştu.