BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Burcu Çetinkaya ile otomobil sevdası

Türkiye gazetesinin yeni yazarı Burcu Çetinkaya her pazartesi kendi köşesinde otomobil sektörünü ve merak edilenleri ele alıyor.

Abone ol

Her pazartesi otomotiv sektörünün haftalık gündemini 'dan takip edebilirsiniz.

İHRACATTA REKOR HEDEFLİYOR

Ford Otosan ihracatta çıtayı yükseltti. Will Periam'ın gelişiyle yeni 'ortak girişim' beklentileri de Otosan'ın gündeminde yer aldı.

Ford Otosan'ın yeni genel müdür baş yardımcısı Will Periam '20 senedir Ford'dayım ve son 4 senedir Çin'de iş stratejileriyle ilgili çalıştım. Türkiye'de Ford Otosan ile çalışıp gelecekte daha büyütmek için heyecanlıyım.' dedi.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ise yaptığı açıklamada 'Will'in Otosan'a gelişi çok önemli, önümüzdeki dönemde büyüme stratejilerinin içinde önemli bir yer alan kamyon ve motor üretimi konusu var. Çinli GMC'yle lisans anlaşmamız var. İlk Will ile de orada tanıştık zaten. Buraya gelmesi Ford'un 'ortak girişim' yönetimiyle ilgili bilgisini buraya getirmesi anlamında çok önemli olacak. Ayrıca GMC ile ilgili daha sonrasıyla ilgili de planlarımız var ama en önemlisi Ford Otosan'ın global arenada var olması anlamında, bu önemli bir adım.' dedi.

Binek otomobil modellerinin üretiminin Türkiye için doğru bir strateji olmadığını anlatan Haydar Yenigün, 'Avrupa kendi derdinde fabrika kapatıyor, Çin kendi içinde döndürüyor, Amerika başka bir pazar alanı, böyle baktığımızda bir otomobil fabrikasında üretilen en az 400-450 bin tane otomobil modelinin 50 binini Türkiye'de satabilirsiniz ancak, gerisi de şu an satılması zor. Biz Türkiye olarak geçmiş 10 yılda ticari araç üretim merkezi olduk. Esas bunu korumamız lazım' dedi.
 

ÇİN'DEN FORD OTOSAN'A

Ford Otosan'ın yeni genel müdür baş yardımcısı Will Periam , Ford'a daha önce kredi, iş geliştirme ve iş stratejileri alanlarında direktör, hazine yöneticisi ve kontrolör olarak çeşitli yönetimsel pozisyonlarda görev aldı ve Almanya, Brezilya ve Çin gibi çeşitli pazarlarda çalıştı. Ford Otosan'daki yeni görevinden önce Periam, Ford'un merkezi Çin'de bulunan Asya Pasifik Bölgesi İş Stratejisi Direktörlüğü görevini yürütüyordu.
 

SUZUKİ SON ÇEYREKTE İDDİALI!

Suzuki Türkiye Genel Müdürü Engin Kubilay C-SUV segmentindeki S-Cross ile rakipleri?İx35,?Kuga ve Qashqai'ye karşı iddalı olduklarını belirtti.

Suzuki 26 Eylül tarihinden itibaren Türkiye pazarına ilk defa girecek olan Suzuki SX4 S-Cross'u 51 bin 600 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunacak. 1.6 benzinli 4 çeker otomatik ve 1.6 dizel 4 çeker, düz vites seçenekleriyle segmentte avantajlı olan S-Cross'ta, 1.6 dizel otomatik vites ise henüz mevcut değil. Suzuki Türkiye Genel Müdürü Engin Kubilay “Bu sene toplamda 2600 araç satmayı ve Pazar payını en çok artıran marka olmayı hedefliyoruz. 2014 yılı için hedefimiz 5,000 araç satarak %1'lik Pazar payına yaklaşmak olacak.” dedi.