BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.412,65
HABER /  DÜNYA

Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi

Olaylı derbi maçıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi” dedi. Stada kapasiteden f...

Abone ol

Olaylı derbi maçıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi” dedi. Stada kapasiteden fazla seyirci alındığını belirten Arınç, “Bunların biletlerinin nasıl temin edildiği, buraya nasıl girdiği, son dakikada böyle bir eylemi nasıl yaptıkları konusunun yargı yolunda mutlaka takip edilmesi lazım” diye konuştu.
Bülent Arınç, Wow Otel’de katıldığı Dünya Vakıflar Konferansı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Galatasaray- Beşiktaş derbisi sırasında çıkan olayları değerlendiren Arınç, maçın güzel başladığını ancak sonrasında yaşananların çirkin ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Maçı Ankara’da izlediğini belirten Arınç, “İki tane güzide, köklü kulüp müsabaka yapıyorlar. Bunların her birisi 100 yıla yaklaşan, 100 yılı geçen köklü takımlarımız. Şampiyonluklar kazanmış. Büyük bir seyirci kitlesi önünde güzel bir açılışla başlıyor, başa baş bir mücadele sergileniyor. Karşılıklı goller atılıyor her maçta olduğu gibi. Ancak maalesef bitimine bir dakika kala sahaya sızan maalesef atlayan, önüne geleni tahrip eden, futbolcuları, polisleri korkutmaya çalışan ve maçın tatil edilmesine yol açan acı, çirkin, korkunç bir olay yaşanıyor. Bu olaydan dolayı bugün bazı açıklamalar yapılacak ve belki bazı kararlar da alınacak. Ancak bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi. Bu olay sadece Türkiye’de spora olan ilgiyi veya sportif karşılaşmalarda heyecanın, taraftar kitlesinin masum duygularını köreltmenin ötesinde, dünyaya karşı da itibarımızı fevkalade zedelemiştir. Sportif müsabakalarda hiç arzu edilmeyen bu holigan görüntüleri maalesef hepimizi fevkalade üzmüştür” şeklinde konuştu.

"İKİ KULÜBÜN DE OLAYLARLA İLGİSİ YOK"
İki kulübün de, yaşanan olaylarla ilgisinin bulunmadığını dile getiren Arınç, “Onlara böyle bir yakıştırmayı hiç kimse yapamaz. Orada 80 bine yakın seyirci kitlesi var. Bunların da yüzde 90-95’ini bu işlerle hiç ilgisi olmayan, tertemiz kitle olarak selamlamak istiyorum. Ama görülüyor ki 3-5 bin kişi böylesine bir taşkınlık yapmak için, böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriğe sızmış veya bunların sızmalarına gözler kapanmış. Dolayısıyla kapasiteden fazla seyirci alındığını gördük. Bunların biletlerinin nasıl temin edildiğini, buraya nasıl girdiği, son dakikada böyle bir eylemi nasıl yaptıkları konusunun yargı yolunda mutlaka takip edilmesi lazım. Dolayısıyla bir kulüp ceza alacaktır, kararlar alınmış olacaktır ama yaşanmış olan olay fevkalade önemlidir, üzüntü vericidir, çirkindir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, stadlarda artık bu tür olayların yaşanmaması ve bu tür olaylara yol açmaması için radikal tedbirler alınıp, uygulanması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi;
“Hiç kimse bir mazeret olarak hakem hatalarını saymaya kalkmasın veya bir futbolcunun özellikle Melo’nun taraftarları tahrik eden davranışından yola çıkarak bu eylemlere hak verdirmesin. Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez. Bu çirkinliğin sorumluları bulunmalı, bunlar temizlenmeli, futbol müsabakalarına giremeyecek noktaya gelmelidir. Ben sporu, özellikle taraftarları anlayışla karşılıyorum. Ama bu görüntüler Türkiyemizi rezil etmekle kalmıyor, bütün dünyaya karşı mahcup ediyor, üzüyor. Dün akşam ki olayın bugüne kadar hiç yaşanmadığını, bundan sonra da yaşanmayacağını ümit ediyorum. Gereken tedbirler alınmalıdır.”
(İHA)