BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Dünya olaylı derbiyi nasıl gördü ?

Dün Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş’la Galatasaray arasında oynanan ve taraftarların sahaya girmesiyle tatil edilen derbi maça...

Abone ol

Dün Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş’la Galatasaray arasında oynanan ve taraftarların sahaya girmesiyle tatil edilen derbi maça dünya gazeteleri de geniş yer verdi. Haberlerde olayların derbiye gölge düşürdüğü ve Türk futboluna zarar verdiği yorumları yapıldı.
İspanya’nın ünlü spor gazetesi Marca, bu tip durumun Türk futbolu için maalesef sıradan bir olay haline geldiğini belirttiği haberinde, “Taraftarların Vandallığıyla ortaya çıkan görüntü bir kez daha Türk futboluna zarar verdi” yorumunda bulundu. Melo’nun gördüğü kırmızı kart sonrası olayların çıktığını belirten gazete, futbolcuların soyunma odasına giderek mantıklı bir karar aldığını ifade etti.
Alman Spiegel Gazetesi, “Olaylar, İstanbul derbisine gölge düşürdü” başlığıyla verdiği haberde, yüzlerce taraftarın sahayı işgal etmesi üzerine, futbolcular ve hakemlerin soyunma odasına sığındığını ifade etti. Haberde ayrıca, Galatasaray ve Beşiktaş arasındaki “ezeli rekabete” dikkat çekildi.
İngiliz Daily Mail gazetesi “Drogba, sahaya inen taraftarlar yüzünden kaçmak zorunda kaldı” başlığıyla verdiği haberde, Melo’nun kırmızı kart görmesinden sonra sahaya giren taraftarları dağıtmak için polisin biber gazı kullandığı ifade edildi. Haberde, Çarşı grubunun Gezi Parkı eylemlerinde önemli bir rol üstlendiği ve sık sık polisle çatışmaya girdiği de belirtildi.
İtalyan La Gazzetta dello Sport gazetesinde “İstanbul’da kaos, Beşiktaş-Galatasaray derbisi 93. dakikada tatil edildi” başlığıyla verilen haberde, Çarşı grubunun Gezi Parkı eylemlerinde yer aldığı belirtiliyor.
Fransız L’Equipe gazetesinde ise “Beşiktaş-Galatasaray derbisi tatil edildi” başlığıyla verilen haberde, Beşiktaş tarafının sahaya girdiği ve plastik sandalye fırlatan grubu dağıtmak için polisin göz yaşartıcı gaz kullandığı ifade edildi. Taraftarların, Gezi parkına destek veren sloganlar attığı olaylar sonrası hakemin maçı tatil ettiği ve Futbol Federasyonunun maçın yeniden oynanıp oynanmayacağı konusunda karar vereceği belirtiliyor.
(İHA)