BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Beşiktaş’ın zararı ne kadar ?

Beşiktaş dün oynadığı maçta sadece üç puan kaybetmedi. Dünkü mağlubiyet sonrası istenmeyen olaylar sonrası bugün işlem gören Beşiktaş Futbol...

Abone ol

Beşiktaş dün oynadığı maçta sadece üç puan kaybetmedi. Dünkü mağlubiyet sonrası istenmeyen olaylar sonrası bugün işlem gören Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ, güne yaklaşık yüzde 10 değer kaybederek güne taban fiyattan başladı. Bu düşüşle birlikte toplam piyasa değeri 494,4 milyon liraya geriledi.
Borsa İstanbul’da güne 2,06 lira ile taban fiyatında satıcılı başlayan Beşiktaş Futbol Yatırımları hisse senetleri yatırımcısına günün ilk seansında yüzde 9,64 oranında kaybettirirken, şirketin toplamda değer kaybı ise 52 milyon azalarak 494 milyon bin liraya geriledi.
Beşiktaş Süper Lig’in ilk 4 haftasındaki çıkışıyla 2.28 TL çıkmıştı. Dünkü derbi maçtan sonra çıkan olaylar sebebiyle maçın tatil edilmesi, takıma verilebilecek ceza beklentileri ile hisse senedinde sert düşüşe neden olduğunu belirten analistler, Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararına göre hisselerin yönünü belirleyeceğini vurguluyorlar. Beşiktaş hisselerinin ikinci seansta da sürmesi bekleniyor.
Dün oynanan ve 2-1 Galatasaray’ın üstünlüğü ile devam ederken maçın bitimine 2 dakika kala tatil edilen maçtan sonra Galatasaray’ın maçı hükmen 3-0 lehine sonuçlanacak olması, Galatasaray hisselerini yükseltti. Cuma günü 26,20 lira seviyesinden günü tamamlayan Galatasaray Sportif AŞ hisseleri bugün sabah seansında açılış ardından en yüksek 27,60 lirayı gördükten sonra önceki kapanışa göre yüzde 2,67 oranında yükselişle 26,90 lira seviyesinde dengelendi. Böylece yatırımcısına yüzde 3 kazandırmış oldu.
(İHA)