BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu'da terör uyarısı

Terör örgütlerinin her zaman hedefi olabilecek konumda bulunan Ordu'da güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.

Abone ol

Son dönemde Samsun ve Giresun'daki terör eylemleri üzerine, terör örgütlerinin her zaman hedefi olabilecek konumda bulunan Ordu'da güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı.


Ordu Valisi Orhan Düzgün, muhtemel bir terör eylemine karşı tüm önlemleri aldıklarını belirtti. Terör örgütü mensuplarınca komşu illerde gerçekleştirilen terör eylemlerine dikkat çeken ve güvenlik birimlerinin, kamu görevlilerinin, vatandaşların dikkatli ve duyarlı olmalarını isteyen Vali Düzgün, "İlimiz genelinde muhtemel bir terör eylemine karşı güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmıştır. Kırsal alanda görev yapan güvenlik güçlerimize gerekli donanım, araç ve personel takviyesi yapılmıştır.
Vatandaşlarımızın şüphelendikleri en ufak bir durumu güvenlik birimlerimize zaman geçirmeden bildirmeleri gerekmektedir. Güvenlik ve kamu görevlilerimizin, görevlerini ifa ederlerken tedbirli ve hassas davranmalarını istiyoruz" dedi.


İlçe Kaymakamlarına da gerekli talimatları verdiklerini vurgulayan Vali Düzgün, "Önümüzdeki dönemde ilimizde bir olay olmaması için gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Terör yönünden hassas olan ilçelerimize araç ve personel takviyesi yaptık. Belli merkezlerde de takviye kuvvetler, herhangi bir olaya karşı hazır bekliyor. İhbar telefonlarına karşı duyarlı olunması gerekiyor. Yüzlerce yıl aynı bayrak altında kardeşçe yaşadığımız insanlarımız arasına nifak tohumları ekilmek isteniyor. İlçe Kaymakamlarımızda toplantılar yapıp, provokatif eylemlere ve kışkırtmalara karşı bütün vatandaşlarımı uyaracaklar" diye konuştu.