BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Midyat'ta halk oyunları sergilendi

Mardin'in Midyat ilçesinde, liseler ve ilköğretim okulları arasında halk oyunları yarışması düzenlendi.

Abone ol

Midyat Milli Eğitim Müdürlüğü'nce ilköğretim okulu yıldızlar ve orta dereceli gençler arasında halk oyunları yarışması düzenlendi. Kapalı Spor Salonu'nda yapılan final yarışmasına, Midyat Kaymakam Fatih Akkaya, eşi Hilal Akkaya, Özel Kalem Müdürü M. İsa Kurnaz, Milli Eğitim Müdürü Şehmus İleri, Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yazlak, Gençlik ve Spor Müdürü Nurullah Yeşilmen ile okul müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Merkez, belde ve köylerden 3 ortaöğretim ve 10 ilköğretim Okulunun katıldığı yarışma iki farklı kategoride yapıldı. Final öncesinde ekiplerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Yarışmaya yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ve öğrenciler, yarışma boyunca okullara alkışlarla destek verdi. Öğrenciler, dakikada en az 4 oyunla giysi, müzik, hareket, anlatım ve sunuş kategorilerinde birbirlerine üstünlük sağlamak için yarıştı. Kıyafetleri ve oyunlarıyla büyük beğeni toplayan folklor ekipleri seyircilerden büyük alkış aldı.


Liselerde Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci olurken, Kız Meslek Lisesi ikinci, Şenköy Beldesi Çok Programlı Lisesi ekibi de üçüncü oldu. İlköğretim okullarında ise Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu birinci olurken, Mehmetçik İlköğretim Okulu ikinci ve Sarıköy İlköğretim Okulu de üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren ekiplere kupa verilerek, öğrenciler tebrik edildi.


Milli Eğitim Müdürü Şehmuz İleri, "Bu yıl katılan okul sayısı daha fazla, birde çeşitli yörelerin oyunları sergilendi. Öğrencilerimiz çok güzel bir çalışma yaptılar. Önümüzdeki yıl ortaöğretimde eksiğimiz var. İnşallah önümüzdeki yılda orta öğretimde bu sayıları artırıp, renkli bir oyun sergilemiş olurlar" dedi.

İlköğretim okulları yıldızlar kategorisinde Atatürk, Gelinkaya, Şenköy 75., İstiklal, Mehmetçik, Acırlı Fatih, Cumhuriyet, Yolbaşı M. Akif Ersoy, Gazi YİBO ve Şenköy ilköğretim okulları katıldı. Gençler kategorisinde ise sadece 3 lise katıldı. Orta dereceli liseler arasında ise Şenköy ÇPL, Midyat Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi katıldı.